Anatoli Gherașcenko a murit în condiții suspecte, după ce ar fi căzut pe scări. Era considerat un cercetător de top, chiar cel mai important om de știință din Rusia din domeniul aviației. Iată ce se știe până la acest moment despre decesul acestuia și de ce pare să continuie șirul morților suspecte în rândul elitei ruse.

Moarte suspectă printre apropiații lui Vladimir Putin. Anatoli Gherașcenko, cel mai important om de știință rus din domeniul aviației, a murit după ce ar fi căzut pe scări

Anatoli Gherașcenko avea 73 de ani. Făcea parte din rândul elitei ruse, fiind fostul șef al Institutului de Aviație de la Moscova, doctor în științe tehnice, profesor și consilier al rectorului Institutului de Aviație din Moscova. Bărbatul a decedat după ce ar fi alunecat și ar fi căzut pe scări, de la înălțime, chiar în incinta institutului, potrivit raportărilor din Rusia, scrie The Jerusalem Post.

„La 21 septembrie 2022, Anatoli Nikolaevici Gerașcenko, doctor în științe tehnice, profesor, consilier al rectorului Institutului de Aviație din Moscova, a murit în urma unui accident”, a transmis serviciul de presă al organizației, care a completat că „aceasta este o pierdere colosală pentru comunitatea științifică și pedagogică”.

Gherașcenko a ocupat funcția de rector al institutului în perioada 2007-2015. Institutul din Moscova are legături strânse cu Ministerul Apărării și este unul dintre institutele de cercetare științifică de top din Rusia pentru tehnologia aerospațială.

De când Rusia a invadat Ucraina, tot mai mulți oameni influenți ruși își pierd viața într-un mod misterios, conform jurnal.md. Incidentul vine după o serie de alte decese ale unor cetățeni, oameni de afaceri sau funcționari de rang înalt din Rusia, raportate ca fiind accidente. Acum două săptămâni a murit, tot în circumstanțe dubioase, și Ivan Peșorin, care a condus Corporația de Dezvoltare a Orientului Îndepărtat Arctic.

O altă moarte suspectă printre apropiații lui Vladimir Putin. Anatoli Gherașcenko, cel mai important om de știință rus din domeniul aviației, a murit după ce ar fi căzut pe scări
Foto: Institutul de Aviație