Sfecla rosie este un aliment deosebit de complex, datorita continutului foarte bogat in substante nutritive.
Această legumă aparent banală este recomandată în curele de detoxifiere a organismului si ca adjuvant în cazul multor probleme de sănătate.
Apa de sfeclă este o rețetă elaborata de ing. Valeriu Popa, unul dintre cei mai mari fitoterapeuti români.
Apa de sfeclă rosie pentru boli pulmonare
Apa de sfecla rosie este recomandata pentru toate bolile de plamani, incepand de la bronsite acute sau cronice si pneumonii, pana la tuberculoza pulmonara. Completeaza cu succes alte formule complementare de tratament, se prepara foarte usor si este un adevarat elixir pentru sanatate.
Mod de preparare si administrare:
Se iau 2 borcane de 10 litri fiecare si 2 kilograme de sfecla rosie, curatata.
Sfecla rosie se da pe razatoarea mare, dupa care se pune intr-un borcan, peste care se toarna apa clocotita pana se umple.
Incepand cu a doua zi, se consuma doar acel lichid, in loc de apa (1-2 litri pe zi).
Cand lichidul este pe sfarsite, se pregateste cel de-al doilea borcan.
Tratamentul nu trebuie intrerupt 3 luni.
Alte rețete elaborate de Valeriu Popa, pentru boli pulmonare:
Pneumonie:
Miere si menta: se amesteca 1 kg. de miere cu 300 g de menta proaspata, taiata marunt; se ia cate 1 lingura, de 3 ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.
Nucsoara, in si miere: se piseaza 1 nucsoara, 20 g piper si 50 g seminte de in si se amesteca cu 200 g miere; se ia cate 1 lingurita, dimineata, pe stomacul gol.
Fiertura de ovaz: in 2 litri de apa se fierb 10 linguri de ovaz, timp de 15 minute; timp de 7 saptamani, se bea fiertura de ovaz in loc de apa (un litru si jumatate pe zi).
Tuse rebelă:
Se spala un stiulete de porumb, cu boabe cu tot (de preferinta cu cocean rosu) si se pune sa fiarba intr-un litru de apa. In momentul in care lichidul incepe sa se coloreze, se strecoara. Ceaiul din stiuleti de porumb se bea caldut, timp de 2-3 zile, in loc de apa.