Aceasta maioneza se potriveste cu diverse feluri de mancare.
Pentru gatit, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– galbenus de ou crud, 1 bucata;
-galbenus de ou fiert, 1 bucata;
– suc de lamaie, 1,5 lingurite;
– ulei de floarea soarelui, 300 ml;
– sare, 0,5 lingurite;
– zahar, 1 lingurita;
– mustar, 2 lingurite.
Procesul de gatit:
Amestecul va fi realizat de catre un mixer pentru ca este mai rapid. Daca nu aveti unul, eu folosesc de multe ori o lingura de lemn.
Puneti galbenusurile intr-un castron de blender, adaugati sare, zahar, mustar si suc de lamaie.
Bate masa pana creste in volum si in culoarea deschisa.
Turnati ulei vegetal intr-un fir subtire ( nu il puneti pe tot o data pentru ca este posibil sa se taie).
Grosimea maionezei va fi excelenta.
Transferati intr-un borcan de sticla curat si uscat, inchideti capacul si pastrati-l in frigider pentru cateva zile.
O alta reteta pentru maioneza:
Rețetă maioneză de casă. Ingrediente:
2 gălbenușuri mari de ouă
1/2 linguriță sare
2 linguri apă foarte rece
1 linguriță muștar
2 linguri zeamă de lămâie
*** 350 ml ulei DE LA FRIGIDER
Rețetă maioneză de casă. Mod de preparare:
Cea mai bună, cea mai rapidă și cea mai sănătoasă variantă de maioneză posibilă, aceasta este. Nu mai este nevoie să o cumperi gata făcută și plină de conservanți când o poți face în numai 3 minute din ingrediente și cu ustensile pe care cu siguranță le ai deja în casă. După pașii simpli de mai jos și ținând cont de truc-ul/ pontul menționat
Rețetă maioneză de casă. Din cantitățile date îți ies aproximativ 200-250 g maioneză.
Într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată, adaugă toate ingredientele (în afară de ulei). Combină-le 5-10 secunde.
Rețetă maioneză de casă.În timp ce mixarea continuă, toarnă (treptat și încet de tot) uleiul rece (ăsta e secretul reușitei, dacă vrei să îți iasă rapid și să nu se taie maioneza!). Ar trebui să dureze cam un minut până când se încorporează cu totul.
tentă, densă, gălbui-pai. Gustă și asezonează.