ANM anunţă prognoza actualizată pentru această săptămână. Ce zone sunt vizate de ploi după ce în mai multe state europene a fost emis un cod roșu de vijelii.
„Vorbim de o masă de aer cald, de data aceasta, dar cu un potențial foarte mare de instabilitate atmosferică, acest lucru însemnând că mai ales după-amiaza și seara, exact cum se întâmplă și la momentul acesta, avem fenomene specifice, respectiv averse ce capătă și aspect torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat chiar căderi de grindină.
Pe parcursul acestei zile, astfel de fenomene au fost mai frecvente în partea de vest și de sud a teritoriului, în zonele de deal și de munte, iar în zilele următoare ne așteptăm la un aspect asemănător, fenomene specifice instabilității atmosferice, dispuse cumva ca și astăzi.
ANM, prognoza meteo: Vremea in România
Și mâine și poimâine vorbim de averse torențiale. În consecință, vom mai avea și cantități mai importante de apă în intervale scurte de timp 20-25-30l pe metrul pătrat, însă acestea se vor semnala atât astăzi, cât și mâine doar pe arii restrânse. Ne așteptăm ca la mijlocul săptămânii aria acestora să fie în extindere și cumva în intensificare, în condițiile în care vorbeam de o masă de aer cald și temperaturi maxime ce mai ating valori de 27-28 grade masă de aer care se va menține de altfel până la finalul săptămânii și în Capitală.
Bineînțeles, ne regăsim sub influența aceleiași mase de aer, astfel încât temperaturi maxime destul de ridicate 25-26-27 grade, dar și condițiile unor fenomene specifice instabilității atmosferice de după-amiază, cum de altfel așteptăm și un următorul scurt interval de timp.
ANM, prognoza meteo: Vremea în Bucureşti
Un sistem noros se apropie de zona Capitalei, astfel încât vom avea intensificări de scurtă durată ale vântului și chiar averse și descărcări electrice”, a spus Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.