Avertizarea meteo ANM de Cod galben este valabilă în intervalul 17 mai, ora 10:00 – 17 mai, ora 23:00.
În intervalul menționat, în Banat, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h.
În județul Caraș-Severin vor fi rafale de 70…85 km/h.
Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul țării, cu viteze în general de 40…50 km/h.
Conform avertizării meteo, până vineri la ora 23.00, în Banat, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În județul Caraș-Severin vor fi rafale de 70…85 km/h.
Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul țării, cu viteze în general de 40…50 km/h.
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru București. Vineri, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat (viteze de 35…40 km/h).
Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade Celsius.
Vremea 17 mai în țară
Potrivit meteorologilor, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse, izolat însoţite de descãrcãri electrice, în Crişana şi Maramureş, local în Banat şi Transilvania şi pe arii restrânse în rest. Pe alocuri ploile vor avea caracter torenţial, iar izolat cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri pe parcursul zilei în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45…55 km/h, iar în sudul Banatului şi în zona montanã înaltã, rafalele vor depãşi 70…90 km/h.
Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime în general între 3 şi 12 grade. Presiunea atmosferică va fi în scãdere uşoarã.
Vremea 17 mai la munte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate şi perioade cu averse însoţite de descãrcãri electrice, local în Carpaţii Occidentali şi pe arii restrânse în restul masivelor. Pe alocuri ploile vor avea caracter torenţial, iar izolat cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri, mai ales pe parcursul zilei, când în zona montanã înaltã, rafalele vor depãşi 70…90 km/h. Regimul termic nu va avea variaţii semnificative.
Vremea 20 mai – 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 mai – 17 iunie 2024. Specialiștii anunță temperaturi în creşetere, dar şi episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 17 mai, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 20 mai – 17 iunie 2024.
„La începutul săptămânii viitoare, vremea va fi caldã în cea mai mare parte a ţãrii, dar în general instabilã. În majoritatea regiunilor, vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi frecvente descãrcãri electrice.
Local cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. Vântul va sufla cu intensificãri în sudul Banatului şi la munte, local în Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, mai scãzute în depresiuni”, au explicat specialiştii ANM.
Vremea 20 – 27 mai 2024
Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, în timp ce în restul teritoriului regimul pluviometric va fi excedentar mai ales în jumătatea de vest.
Prognoza meteo 27 mai – 3 iunie 2024
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în toată țara. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.
Vremea 3 – 10 iunie 2024
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.
Prognoza meteo 10 – 17 iunie 2024
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele multianuale în regiunile sudice și estice și vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei în rest.
Regimul pluviometric va fi ușor deficitar îndeosebi în sudul și sudestul teritoriului și apropiat de cel specific pentru această perioadă în restul țării.