Cum sunt păcăliți unii cumpărători de ciocolată din Dubai. Ce ingrediente surprinzătoare folosesc, de fapt, mulți producători.
Ciocolata Dubai a devenit un adevărat fenomen de când s-a viralizat pe TikTok. Însă popularitatea explozivă a acestui produs a atras și numeroși comercianți care vând produse contrafăcute.
Cumpărătorii de ciocolata Dubai păcăliți de producători. Ce ingrediente se folosesc
În ultima perioadă, multe persoane au căzut în plasa reclamelor pentru așa-zisa “ciocolată Dubai”, fiind convinse că achiziționează un produs de lux orignal. Dar, în spatele acestui trend care a cuprins internetul se ascund numeroase capcane pentru consumatori. Ce trebuie să știi înainte să comanzi ciocolata Dubai?
Deși prețurile sunt destul de mari, mulți români s-au grăbit să comande ciocolata Dubai. Din păcate, succesul acestui produs a atras și atenția celor care vor să facă bani ușor.
Au apărut tot felul de falsuri, vândute la prețuri mai mici, dar care nu au nimic în comun cu originalul. Spre exemplu, în Turcia s-a descoperit că unii producători înlocuiesc umpluta de fistic și cataif cu o cremă de mazăre verde, anunță dcnews.ro.
„Ciocolata Dubai provoacă o adevărată frenezie de consum de lux, stimulând în special copiii și tinerii să aspire la produse costisitoare și extravagante”, a declarat Ağaoğlu, președintele Confederației Consumatorilor, pentru Gazete 3, potrivit raillynews.com.
Fisticul și cataiful au fost înlocuite cu mazăre
În Turcia, o ciocolată Dubai originală costă în jur de 50-60 de lei pentru 100 de grame, iar dacă găsim oferte mult mai ieftine, ar trebui să ne punem semne de întrebare.
Mai mult, există preocupări legate de faptul că acest desert a devenit un simbol al luxului printre tineri și copii, creând presiune asupra familiilor cu venituri modeste.
„Această ciocolată ajunge să fie un simbol al consumului de lux, determinând copiii să-și dorească ceva ce nu este accesibil tuturor. În consecință, părinții sunt nevoiți să le explice copiilor de ce unii pot consuma acest produs, iar alții nu, ceea ce accentuează discrepanțele sociale. Sunt informații că acest produs scump se vinde chiar și în cantinele școlare. Dacă acestea se confirmă, ar trebui luate măsuri imediate”, a mai spus Ağaoğlu pentru sursa citată.
Această practică de înlocuire a fisticului cu mazăre nu e nouă, ci se folosea în trecut și la baclava pentru a reduce costurile. Acum, aceeași metodă e folosită pentru a păcăli consumatorii care vor să încerce celebra ciocolată Dubai, dar la un preț mai mic.
Pentru a evita să cazi în această capcană, este important să verifici cu atenție eticheta produsului, să citești review-uri sau să-l cumperi de la surse sigure.