Ultima lună din an vine cu plata întârziată a pensiilor pentru persoanele care iau banii prin poștaș. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat când intră banii pentru luna decembrie.
La nivel național, 2.500.000 de seniori iau banii prin poștă în prima parte a lunii. Având în vedere faptul că ziua de 1 decembrie este duminică, banii vor fi aduși de către poștași abia luni, 2 decembrie.
Simona Bucura-Oprescu a subliniat că pensiile, și în această lună, vor fi plătite din 2 decembrie, pentru cei care primesc pensia de la poștași. Legea spune că plățile ar trebui să înceapă de 1 decembrie.
Cea de-a doua categorie de pensionari care iau banii pe card vor încasa sumele cuvenite pe data de 12 decembrie, în tr-o singură zi spune ministrul muncii. Ar fi o premieră dat fiind că pensiele intră, de regulă, timp de 2 zile pe 12 și 13.
Mai mult decât atât, luna decembrie vine cu un cadou la pensie pentru peste 2.000.000 de pensionari.
De pe data de 15 de cembrie se alimentează cardurile de alimente. Este ultima tranșă din acest sprijin de care beneficiază în jur de 2.00.000 de pensionari. Singura condiție pentru a primi acest sprijin este ca pensia să fie sub un anumit prag.
Luna decembrie este momentul în care pensionarii vor primi 250 de lei în plus la pensie. Vorbim despre 2.600.000 de persoane care se încadrează în veniturile mai mici sau egale cu 2.210 lei.
Aceasta este ultima dată din anul 2024 când se primesc banii pentru alimente sau masa caldă, un proiect care le-a oferit românilor suma de 1.500 de lei pentru cumpărături.
Potrivit informațiilor, banii se dau imediat după data de 14 decembrie. Conform legii, cei 250 de lei sunt virați o dată la 2 luni, între zilele de 14 și 29 ale lunii respective. Dar, de fiecare dată, banii au fost virați mult mai devreme.
Acum fiind vorba de perioada sărbătorilor, cel mai probabil, autoritățile vor trimite banii mult mai devreme pentru ca beneficiarii să îi poată folosi.
de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.210 lei;
b) persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
Citește și: Până când vor primi românii bani de la stat pentru alimente. Vizate sunt 2,5 milioane de persoane
c) familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;