Cristian Enăchescu, unul dintre cei mai apreciați profesori universitari de la Facultatea de Fizică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UIAC), a murit la vârsta de 48 de ani.
Profesorul suferea de o boală incurabilă
Anunțul morții reputatului profesor a fost făcut de reprezentanții Facultății de Fizică UIAC pe rețelele de socializare, unde colegii și studenții lui și-au exprimat regretul față de această pierdere.
Cu toții au numai cuvinte de laudă la adresa profesorului Cristian Enăchescu, cunoscut la nivel național datorită cercetărilor și lucrărilor pe care le-a realizat.
”Anunțăm, cu profund regret, plecarea dintre noi a domnului prof. univ. dr. habil. Cristian Enăchescu (Facultatea de Fizică UAIC). Profesor desăvârșit și apreciat de studenți, spirit dedicat valorilor universitare, reper al fizicii contemporane, domnul prof. univ. dr. habil. Cristian Enăchescu și-a dedicat continuu energia și priceperea învățământului de Fizică și cercetării științifice”, au transmis reprezentanții Facultății de Fizică pe Facebook.
De-a lungul timpului, profesorul universitar Cristian Enăchescu a ocupat în cadrul Facultății de Fizică UIAC funcțiile de cancelar, prodecan și decan.
Totodată, a fost membru al Consiliului Facultății de Fizică și al Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, președinte al comisiei de specialitate a Senatului pentru relaţii internaționale și parteneriate de studii și cercetare.
În plus, el a condus comisia de Fizică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) și a fost membru al Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNCS).
”Comunitatea ieșeană de Fizică și cea din România va păstra vie amintirea lui Cristian și este alături de familie, greu încercată de această pierdere”, au scris colegii profesorului Enăchescu pe rețelele de socializate.
Potrivit profesorului Silviu-Octavian Gurlui, Cristian Enăchescu s-a stins din viață miercuri dimineață, după ce foarte mult timp s-a luptat cu o boală incurabilă.
”A fost colegul meu, un om extraordinar, un specialist de marcă, un om foarte echilibrat, care a fost apreciat nu doar în cadrul Facultății de Fizică, ci și la nivelul țării”, a spus prof. univ. dr. habil. Silviu-Octavian Gurlui.