Adriana Bahmuțeanu a prezentat certificatul de deces al lui Silviu Prigoană, în emisiunea lui Victor Ciutacu, „Punctul Culminant”, de la RomâniaTV.
„Restul sunt speculații. Sunt mulți bărbați care seamănă cu Silviu Prigoană. Mie mi-au adus-o pe clona lui Silviu Prigoană, înțepenisem, dar de fapt era o clonă”, a spus Adriana Bahmuțeanu la România TV.
Adriana Bahmuțeanu a mai precizat că, după emiterea certificatului de deces, avocații ei au început procesul de succesiune.
„Avocații mei au făcut aceste demersuri în numele minorilor mei. Eu nu am ce bani să iau. Se face la instanță, nu la notar. Eu nu am niciun drept, eu nu iau un leu, dar copiii mei au și ei dreptul să mai mănânce și ei două macaroane, trei, ce a mai rămas de pe urma lui Prigoană. Nu să mănânce numai ăia mari. Că ăsta e, de fapt, scopul ascuns. Dintr-o dată le-a revenit iubirea. Erau într-o relație întreruptă, cel puțin cu cel mare. Eu nu știu ce e la mijloc, dar e o combinație pe care n-am înțeles-o”, a mai spus fosta parteneră a lui Prigoană și mama a doi dintre copiii săi.
Ciutacu: Ești sigură că nu îi pui pe minorii tăi în postura de a prelua o gaură?
„Minorii nu preiau datorii”, a explicat Adriana Bahmuțeanu.
„Legea s-a schimbat și acum nu mai există această chestiune. Dacă accepți moștenirea ești dator numai cu ceea ce ai primit. Oricâte datorii ar avea Prigoană nu pot intra în datorii copiii”, a spus și avocatul Tonel Pop.
Cum se împarte averea?
Testamentul lui Prigoana este mai jos, copiii vor moșteni averea în 4 părți egale
Pe 12 noiembrie, Silviu Prigoană, cunoscutul om de afaceri și una dintre cele mai controversate figuri publice din România, a încetat din viață, lăsând în urmă o poveste tumultuoasă și o avere considerabilă. Viața sa a fost marcată de scandaluri repetate și divorțuri succesive de Adriana Bahmuțeanu, una dintre cele mai mediatizate relații din showbizul românesc. După ce a înfruntat de mai multe ori pericole și s-a aflat aproape de moarte, Prigoană și-a scris testamentul, luând măsuri pentru a-și proteja averea. Mai jos aveți în detaliu detalii despre averea lui dar și ce i-a lasat de fapt Adrianei Bahmuțeanu.
Epopeea scandalurilor dintre Silviu Prigoană și soția sa a devenit emblematică, având la bază un număr de despărțiri și împăcări care păreau interminabile. Totuși, Prigoană a avut grijă să-și pună averea la adăpost, asigurându-se că doar cei patru copii ai săi vor beneficia de tot ceea ce a adunat de-a lungul vieții. În testamentul său, a fost foarte clar în privința intențiilor sale: Adriana Bahmuțeanu nu era menționată drept moștenitoare, neavând dreptul să primească nici măcar un leu din averea lui.
În trecut, Prigoană redactase mai multe versiuni ale testamentului, pentru a fi sigur că dorințele sale vor fi respectate în eventualitatea unui nou proces de divorț. La al cincilea divorț de Adriana, decizia lui părea finală: averea urma să fie transmisă exclusiv copiilor, iar fosta sa soție era exclusă din acte.
Ultima declarație de avere a lui Silviu Prigoană, publicată în perioada în care încă era activ ca persoană publică, cuprindea o listă impresionantă de proprietăți și obiecte de valoare. Omul de afaceri deținea terenuri în Brașov, Giurgiu, Ilfov, Călărași și București, dar și 12 imobile – dintre care șase în București, patru în Cluj, unul în Ilfov și unul în Statele Unite. Pe lângă proprietăți, Prigoană era cunoscut pentru pasiunea sa de colecționar, având o colecție de timbre, cutiuțe muzicale, aparate foto și de filmat, ceasuri și tablouri, cu o valoare estimată la peste 400.000 de euro.
Pentru a se asigura că nimeni nu va contesta testamentul său, Prigoană a mers recent la Institutul Medico-Legal, obținând un certificat care să confirme că este în deplinătatea facultăților mintale. Acest document urma să fie atașat testamentului, menit să întărească autenticitatea actului și să evite eventualele litigii. Testamentul său, redactat deja, conținea toate detaliile despre modul în care averea urma să fie împărțită, fără ca Adriana Bahmuțeanu să figureze printre moștenitori.
Nu era pentru prima dată când Prigoană își excludea soția din testament. În urmă cu doi ani, după un alt episod tumultuos, redactase un document similar, în care Bahmuțeanu nu apărea ca beneficiar. Cu toate acestea, după o reconciliere temporară, omul de afaceri revenise asupra deciziei și renunțase la clauzele care o excludeau pe Adriana. De data aceasta însă, hotărârea sa părea definitivă.
Prin moartea lui Silviu Prigoană, se încheie o pagină intens mediatizată a vieții publice românești, lăsând în urmă atât o avere impresionantă, cât și o serie de povești care vor fi, fără îndoială, dezbătute mult timp de acum înainte.
Ce avere avea Silviu Prigoană. Detalii neștiute despre viața regretatului om de afaceri
Omul de afaceri și fondatorul postului de televiziune Realitatea Plus, Silviu Prigoană, a decedat marți. De-a lungul carierei sale, Silviu Prigoană a fost și deputat al Partidului Democrat Liberal (PDL), funcție pe care a deținut-o timp de patru ani.
Prigoană a decedat după ce, potrivit unor martori, s-ar fi înecat cu mâncare într-un restaurant din Brașov.
Silviu Prigoană s-a născut pe 22 decembrie 1963, la Gherla, județul Cluj, și a devenit cunoscut ca om de afaceri, acționar principal al Rosal Grup și fondator al mai multor posturi de televiziune. Ambițiile sale au depășit însă sfera afacerilor, implicându-se și în politică. A fost deputat de București din partea Partidului Democrat Liberal (PDL) în legislatura 2008-2012.
Silviu Prigoană a fost fondatorul mai multor televiziuni din România
Prigoană a fondat posturile de televiziune Realitatea TV, Etno TV și Taraf TV, marcând începutul unei activități intense în mass-media. În 2001, a înființat Realitatea TV, iar doi ani mai târziu a lansat TV Sport, urmat de Etno TV și Taraf TV. A deținut, de asemenea, 10% din acțiunile Digital Cable Systems (DCS), companie care a lansat serviciul direct to home (DTH) Max TV.
În portofoliul său se aflau și licențe pentru canalele Meteo TV și Manele TV. Pe lângă acestea, Prigoană controla și alte platforme media, precum Sigma TV, acțiuni la Teleshop 24, și era coproprietar la posturile Taifasuri FM, Manele FM, Jazz FM. Deținea și revista Taifasuri, compania Rosal Ortopedic și RTL (Romanian Television of America), precum și postul de radio Etno FM. Până în 2006, a deținut și săptămânalul sportiv Fanatik.
De asemenea, Silviu Prigoană a candidat fără succes la funcția de primar general al municipiului București în cadrul alegerilor locale din 2012.
Ce pensie încasa Prigoană
În 2023, în cadrul unui podcast, Prigoană a declarat că primea o pensie lunară de 11.000 de euro, după ce timp de 20 de ani contribuise sume considerabile la sistemul public de pensii.
Omul de afaceri a fost căsătorit prima dată cu Viorica, care a decedat la vârsta de doar 30 de ani, în 1994. Din această căsnicie are doi fii, Honorius și Silvius. Ulterior, s-a căsătorit cu Adriana Bahmuțeanu, cu care a avut o relație tumultuoasă, marcată de numeroase despărțiri și împăcări, în final ducând la un divorț. Din această relație, cei doi au doi băieți, născuți în 2007 și 2010.
„Eu iau 11.000 de euro la acest moment, în mână. Banii îi aduce poștașul la ușă, nu se pun pe card. Îmi dă din ăia de 500 așa, bancnote mari! Eu mi-am asigurat bătrânețea! Am fost deștept, nu prost, cum a zis Tatoiu! Eu acum trăiesc doar din banii din pensie.
Nu mai am vreo afacere, gata! Timp de 20 de ani eu am avut 160.000 de euro, salariu brut. Deci netul, ce luam în mână, era de 100.000 euro pe lună, iar contribuția la Stat era de 60.000 de euro lunar”, spunea Prigoană acum ceva timp.