Țânțarii provoacă destule bătăi de cap și pot fi foarte periculoși pentru sănătate. De multe ori metodele pentru a scăpa de ei nu sunt eficiente, însă acest truc îi va alunca definitiv pe aceștia din zona casei tale.
Metoda care te scapa definitiv de țânțari! Ai nevoie doar de o pungă cu apă și câteva monede
Vara vine la pachet și cu țânțarii care provoacă atâtea bătăi de cap pentru majoritatea oamenilor. Deși se încearcă diferite metode pentru a scăpa de acești dăunători, nu toate funcționează. Există un truc însă, care la prima vedete poate părea ciudat, însă efectele sale sunt de-a dreptul geniale. Cei care l-au încercat deja sunt surprinși de rezultatele date.
Dacă și tu te-ai săturat de țânțarii care roiesc în jurul casei tale încearcă asta! Tot ce trebuie să faci este să amesteci două căni de apă cu o lingură de sare, după care să adaugi câteva picături de zeamă de lămâie. După ce s-a dizolvat sarea, pune lichidul într-o pungă transparentă, în care arunci și câteva monede. Apoi, agață punga în dreptul geamului sau a ușii. Reflexia monedelor din interiorul ei va ține țânțarii departe. Aceste insecte nu au în ochi o serie de receptori care controlează intensitatea luminii captate.
Astfel, țânțarii vor fi orbiți și nu își vor mai continua drumul spre interiorul încăperii. Dacă vă întrebați ce rol are lămâia, ei bine, răspunsul este simplu: previne ruginirea monedelor.
Ce rol au, de fapt, țânțarii. Toți suntem enervați de existența lor
Nimic nu este mai enervant decât atunci când e soare afară, cald și te relaxezi cu un pahar rece de apă și simți deodată o mușcătură care își strică toată buna dispoziție. Mușcăturile țânțarilor apar când ne este lumea mai dragă și de multe ori poate gândim că nici nu ar trebui să existe pe lume, fiindcă nu au niciun folos. Aceste insecte trăiesc peste tot în lume, dar mai ales în zonele în care există o umiditate mare. Când e cald și tot ce vrei e să te relaxezi, țânțarii nu te lasă deloc să faci asta. Oricât de enervanți ar fi, au un rol deosebit de important pe Pământ.
Masculii se hrănesc cu nectarul plantelor și sunt importanți polenizatori, astfel că dispariția acestora ar crea grave probleme ecosistemului. Femelele pe de altă parte, folosesc nectarul ca o sursă alternativă de energie. Ele sunt cele care mușcă oamenii și provoacă acele umflături care produc disconfort. Mai mult decât atât, țânțarii reprezintă la rândul lor hrană pentru alte specii de animale. Insectele sunt mâncate de păsări, iar larvele lor de broaște, gândaci și chiar pești.
După ce te-au mușcat o dată cu siguranță ți-ai dori să dispară pentru totdeauna, dar acest lucru ar schimba lumea în rău pentru veșnicie. Rolul lor de a poleniza plantele ar fi preluat de alte insecte, cred unii oameni de știință. Explicația acestora are la bază un fapt simplu: acest lucru s-a mai întâmplat și în trecut, funcțiile unei insecte sau unui animal care dispare sunt preluate de un altul.