Plaiurile românești capătă un farmec aparte odată cu venirea iernii, iar sezonul rece este o perioadă numai bună de explorat. Am pregătit pentru tine o listă cu cele mai frumoase locuri de vizitat în acest sezon.
Biertan, județul Sibiu
Localitatea Biertan este locul ideal în care să te deconectezi de orice grijă, să te bucuri de natură și de aerul curat. Satul locuit de sași este una dintre printre primele așezări de acest fel din Ardeal și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, grație construcțiilor medievale, conservate exemplar. Cât timp ești acolo, trebuie să vizitezi biserica fortificată, construită în secolul al XVI-lea în stil gotic, cu influențe renascentiste. Tot acolo, în unul dintre cele 7 turnuri care înconjoară biserica, se află și închisoarea îndrăgostiților, un loc în care erau închise cuplurile pe cale de a se despărți. Cămăruță numită „carcera” avea un singur pat, o singură pernă, o măsuță cu un singur loc, pe care cei doi soți erau nevoiți să le împartă timp de 14 zile. Astăzi, încăperea a devenit muzeu și poate fi vizitată de către doritori.
Citește și: Orașe de explorat într-un city-break în România
Brașov, județul Brașov
Nu este o surpriză faptul că una dintre cele mai frumoase destinații din România trebuie să fie pe lista ta de călătorie și în timpul iernii, mai ales când vine la pachet cu un peisaj spectaculos. Îți propunem să explorezi străzile de poveste ale Brașovului, în special cele din cartierul Scheii, unde vei găsi frânturi de istorie la orice pas. Străzile medievale adăpostesc unele dintre cele mai vechi instituții culturale, printre care și Prima Școală Românească. Vei fi fermecat fără doar și poate de către căsuțele vechi și cafenelele cochete pe care le vei întâlni pe parcursul plimbării tale.
Bistrița, județul Bistrița-Năsăud
Orașul de la poalele Munților Bârgăului este destinația perfectă pentru cei care doresc să se bucure de plimbări pe străduțe pitorești, în timp ce admiră arhitectura specifică așezărilor săsești. Opțiunile pe care le ai la dispoziție atât în oraș, cât și în împrejurimi nu sunt deloc puține. Îți recomandăm să vizitezi Piața Centrală, Casa Argintarului, Muzeul de Artă Comparată și Muzeul Județean Bistrița Năsăud, iar dacă vrei să descoperi meșteșuguri și tradiții de odinioară, îți propunem să dai o fugă la Casa Săsească, pe care o găsești la doar 6 kilometri distanță de oraș, în satul Livezile.