Tu ai încercat vreodată să pui un ziar în frigider? Dacă nu ai făcut asta până acum, atunci este momentul să o faci. Iată ce se întâmplă dacă bagi un ziar în frigider! Este un truc care te va ajuta cu siguranță!
A pus un ziar umed în frigider seara, iar dimineața l-a verificat. Trucul e uimitor! Dacă nu ai încercat până acum să bagi un ziar în frigider, atunci este momentul să o faci! Este un truc care te va ajuta cu siguranță și te va scăpa de o problemă pe care ai întâmpinat-o și tu măcar o dată în viață.
Ei bine, află că dacă bagi un ziar în frigider, atunci vei scăpa de mirosul neplăcut. Mirosurile urâte din frigider sunt foarte greu de îndepărtat, însă dacă ai un ziar în acest electrocasnic din casă, atunci mirosul cu siguranță va sta departe.
De asemenea, cu ziarele poți înfășura fructele și legumele pe care le bagi în frigider. Acestea nu se vor mai strica atât de repede, deoarece în acest fel le vei proteja de umezeala adunată și strânsă acolo.
Ei bine, există câteva alimente pe care nu trebuie să le pui pe frigider, iar toate gospodinele ar trebui să știe asta. Dacă le ții pe frigider, acestea se vor mucegăi mai repede. Așadar, pe frigider nu trebuie să pui următoarele: pâinea, legumele, fructe și cerealele.
De exemplu, dacă ai fructe sau legume care sunt coapte și vrei să le prelungești viața încă puțin, tot ce trebuie să faci este să le înfășori în ziar. Hârtia le va menține proaspete pentru mai mult timp. Mirosul neplăcut din interiorul frigiderului constituie o altă problemă cu care toți ne confruntăm.
Izurile înțepătoare din frigider pot fi cauzate de mai multe lucruri:
mâncare stricată;
alimente depozitate necorespunzător;
orificiul de scurgere înfundat;
mucegai format din cauza condensării;
ventilația care nu funcționează cum trebuie;
miros de metal și de plastic.
De ce să pui frunze de dafin în frigider. Trucul pe care trebuie să îl afle toate gospodinele
Dafinul este o plantă cu zeci de proprietăți ascunse. Frunzele de dafin pot fi folsite pentru ceaiuri care combat durerile articualare sau pot parfuma întreaga casă. Această plantă poate fi folosită și pentru frigider, fiind capabilă să elimine mirosurile neplăcute din acesta, potrivit dcnews.ro.
Anumite alimente răspândesc mirosuri intense, iar frunzele de dafin, lăsate câteva zile pe unul din rafturile frigiderului pot rezolva acest disconfort. Pe lângă frunze puteți pune și bicarbonat de sodiu, foarte util împotriva mirosurilor, din pricina acțiunii sale de absorbție.
Planta poate fi utilizată și ca o infuzie utilă în parfumarea casei și a diferitelor suprafețe din aceasta. Trebuie doar să fierbeți câteva frunze de dafin într-o cratiță și să treceți cu aceasta prin fiecare cameră.
Dafinul adăugat în punga de aspirator ajută la parfumarea locuinței în timp ce aparatul electrocasnic este folosit. De asemenea, dacă umpleți săculeți de pânză cu frunze de dafin pe care îi puneți în sertare și dulapuri, veți scăpa de insectele dăunătoare și veți avea parte de un miros plăcut în interiorul acestora.
Cum să speli hainele negre fără să se decoloreze
Pentru ca hainele negre să rămână impecabile, vă recomandăm câteva trucuri simple și naturale. Trebuie să adăugați în cuva mașinii de spălat câteva remedii:
*jumătate de cană de bicarbonat de sodiu este aliatul perfect pentru eliminarea petelor și a mirosurilor neplăcute, dar păstrează și culoarea intensă a hainelor,
*jumătate de cană de sare fixează culoarea și elimină petele de transpirație,
*un pahar cu 20% apă combinat cu acid citric este un balsam natural, care ajută la menținerea culorii hainelor negre.
Toţi românii fac această greşeală. Cât de nociv este să ţii magneţi pe frigider
Nu trebuie să ții magneți pe frigider sau pe biroul unde lucrezi, potrivit unui studiu realizat de oameni de știință din Elveția. Se pare că acest obicei îți poate pune viața în pericol, fără să îți dai seama.
Atunci când mergem în vacanțe avem tendința să ne cumpărăm suveniruri. Sunt și persoane care cumpără astfel de mici cadouri pentru cei dragi și astfel, de-a lungul timpului, numeroși români ajung să aibă frigiderul plin de magneți. Totuși, specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează de ce acest obicei poate să fie unul extrem de periculos, ce poate ajunge chiar să pună în pericol viața unui om.
După un studio amănunțit, cercetătorii elvețieni au explicat de ce nu trebuie să ții magneți pe frigider, de fapt. Un anumit tip puternic de magnet a început să fie tot mai mult folosit în procesul de producție al unor produse comerciale și asta poate să interfereze cu stimulatoarele cardiace.
Astfel, potrivit studiului, persoanele care au un astfel de dispozitiv și se apropie la mai puțin de trei centimetri de un magnet neodim (considerat a fi mult mai puternic decât unul obișnuit) poate să se confrunte cu dereglări ale stimulatorului cardiac, lucru ce poate pune viața pacientului în pericol.
Mai mult decât atât, cercetătorii de la Spitalul Universitar din Zurich trag un semnal de alarmă și spun că magneții de frigider ar trebui să includă pe ambalaj inclusiv un avertisment pentru persoanele cardiace.
Magneții obișnuiți, care nu sunt foarte puternici, nu prezintă un risc pentru pacienții cu stimultoare cardiace. Totuși, magneții puternici, făcuți din neodim-fier-bor, care sunt mult mai strălucitori decât cei obișnuiți, au început să devină tot mai populari și folosiți la realizarea de magneți de frigider, piese de calculator, căști, boxe, jucării, bijuterii și chiar haine, arată cei de la news.bbc.co.uk.
Experimentul realizat de oamenii de știință elvețieni a scos la iveală faptul că un singur magnet puternic (neodim) de doar 8 grame a fost îndeajuns de puternic pentru a interfera cu stimulatoarele cardiace de la toți cei 70 de pacienți cardiaci ce au participat la studiu.
De ce sunt nocivi magneţii, experimentul de la Princeton
Cercetătorii de la Universitatea Princeton au descoperit ceva surprinzător. Pentru mai multe luni au hrănit doua grupuri de şoareci: un grup cu alimente depozitate într-un frigider, iar celălalt cu alimente depozitate într-un alt frigider, dar cu mai mulţi magneţi decorativi lipiţi pe uşă.
Scopul studiului a fost de a vedea dacă radiaţiile electromagnetice ale magneţilor influenţează alimentele. Surprinzător, după terminarea studiilor clinice riguroase, au remarcat faptul că grupul de soareci care au consumat alimente iradiate de magneţi au 87% risc crescut de a dezvolta cancer decât celălalt grup.
Magneţii ataşaţi la orice dispozitiv (aparat), conectat la curent electric cresc consumul de energie al dispozitivului pentru a spori forţa electromagnetică a câmpului său electric.