Drobul de legume poate fi perfect pentru un aperitiv in perioadele de post. Este foarte hrănitor, sățios și sănătos. Se prepară ușor și este foarte gustos…
Ingrediente necesare:
- 1 țelină, 4 cepe, 2 morcovi medii, 3 căței de usturoi
- 3 cartofi medii, 1 cană de orez, 200 gr de ciuperci Champignon
- Pătrunjel, mărar, spanac, 100 gr de măsline (negre sau verzi)
- 50 gr de pesmet, sare, piper, boia dulce și putin oregano (după gust)
Mod de pregătire:
- Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă iar în altă cratiță se pune orezul la fiert cu 2 căni de apă (spălat înainte).
- Când orezul începe să fiarbă, se acoperă cu un capac și se lasă 10 minute la fiert fără a lua capacul de pe oală – se închide focul și se mai lasă 10 minute, acoperit.
- Se toacă mărunt ceapa cu usturoiul și se călesc – se pun ciupercile tocate și se țin pe foc 15 minute. Se opărește puțin spanacul, se dă pe răzătoare țelina și morcovii, se taie măslinele felii iar verdeața se toacă mărunt.
- Cartofii se curăță de coajă și se pisează ca pentru piure. Într-un bol se amesteca toate ingredientele până se omogenizează.
- Drobul se pune in 2 tăvi pentru chec sau în una dreptunghiulară/rotundă (depinde cum vreți să iasă drobul) – se tapetează cu hârtie de copt și se pune compoziția – puteți pune peste drob niște felii de ardei/gogoșar roșu sau roșii felii – se ține la cuptor 30 de minute sau până devine auriu.
- Se lasă la răcit și mai apoi se pune la frigider măcar 3 ore după care se poate tăia. Dacă îl veți tăia cât este cald, se rupe.
Poftă bună!
Articol preluat integral, cu acord express
Sursa: iladies.ro