Coaja de ou – o sursa naturala de calciu
Calciul este un mineral esential pentru sanatatea noastra, ajutand la cresterea si mentinerea oaselor puternice si la functionarea adecvata a nervilor si muschilor. De asemenea, acesta poate ajuta la reglarea ritmului cardiac si imbunatateste somnul. Cu toate acestea, exista multi factori care impiedica absorbtia calciului, cum ar fi statul in fund excesiv, cafeaua, alcoolul si bauturile carbogazoase. Femeile insarcinate, oamenii in varsta si cei cu probleme digestive pot avea probleme cu absorbtia calciului.
Sursa naturala de calciu poate fi gasita in coaja de ou, care contine 90% calciu si este usor absorbit de catre organism. De asemenea, datorita compozitiei sale, coaja de ou se aseamana cu tesutul osos uman si poate fi utila in tratarea deficientei de calciu si previne dezvoltarea osteoporozei. Pe langa continutul de calciu, coaja de ou contine si fier, mangan, cupru, zinc, crom, fosfor si molibden. Doza recomandata este de 1.5-3 g de coaja de ou.
Tratamente cu coaja de ou
Exista mai multe tratamente care pot fi facute cu coaja de ou pentru a trata diverse probleme de sanatate. Pentru persoanele cu afectiuni ale tiroidei, se recomanda sa se spele bine coaja a 8 oua, sa se usuce, sa se zdrobeasca, sa se adauge sucul a 2 lamai si sa se lase in frigider timp de cateva zile. Dupa ce coaja s-a dizolvat, lichidul poate fi strecurat si amestecat cu 1 litru de whisky si 1 kg de lamai. Se recomanda consumul unei lingurite de 2-4 ori pe zi, dupa mese.
Pentru persoanele cu gastrita si ulcere, se amesteca o lingurita de coaja de ou cu o lingurita de zahar si o lingurita de nucsoara. Se recomanda consumul unei lingurite din acest amestec timp de 20 de zile, de 3 ori pe zi. De asemenea, coaja de ou poate fi amestecata cu 2 lingurite de suc de lamaie, iar cand coaja s-a dizolvat, se adauga 1 decilitru de lapte cald. Aceasta combinatie trebuie administrata de doua ori pe zi, dimineata si seara.
Un remediu pentru intarirea corpului si curatarea sangelui
Pentru intarirea corpului si curatarea sangelui se pot spala bine cojile a 5 oua, se zdrobesc si se pun in 3 litri de apa. Amestecul trebuie lasat in frigider timp de 1 saptamana si apoi se poate folosi ca apa obisnuita. Se recomanda consumul a 2-3 pahare pe zi amestecat cu suc de lamaie.
In concluzie, coaja de ou poate fi o sursa valoroasa de calciu si poate fi folosita pentru a trata diverse probleme de sanatate. Cu toate acestea, inainte de a incerca aceste tratamente, este intotdeauna recomandat sa va consultati cu medicul dumneavoastra.