Căpșunele românești au ajuns pe tarabe, dar țin cumpărătorii la distanță din cauza prețului. Producătorii spun că acesta ar putea să scadă spre finalul perioadei de recoltare.
În piețe sau în magazine, căpșunele cultivat în România și-a făcut apariția. Doar că, prețul mare ține cumpărătorii încă departe de gustul unic al acestora.
Conform unui reportaj Digi24, prețul unui kilogram de căpșune este de 40 de lei, mai mare decât prețul unui kilogram de carne. Asta îi face pe mulți români să evite să cumpere.
„Anul ăsta chiar arată foarte bine, sunt mulțumit. Undeva pe o scară de 1 la 10, nota 9. Cel mai mult le mănâncă oamenii proaspete, pentru că sunt foarte dulci”, a declarat pentru Digi24 Leo Piț, cultivator din zona Oradiei.
O caserolă cu 500 de grame de căpșuni se vinde cu 20 de lei, dar producătorii nu exclud ca prețul să scadă spre finalul perioadei de recoltare.