Fotbalul românesc trece printr-un moment de tristețe, urmare a decesului celui mai în vârstă ex-jucător al echipei Rapid. A lăsat o amprentă profundă în lumea sportului, având la activ peste 200 de partide. Pasiunea pentru teren nu l-a părăsit nici după retragere, astfel a continuat să se dedice pregătirii tinerilor fotbaliști, printre care s-au numărat și unele vedete ale sportului.
Anunțul despre dispariția sa a fost comunicat pe pagina de Facebook a clubului FC Rapid. Oamenii de fotbal au transmis mesaje de condoleanțe familiei îndoliate și au rostit cuvinte elogioase despre impresionanta personalitate a lui Gheorghe Dungu.
„Doliu în familia Rapid! Gheorghe Dungu, vechiul și mărețul portar al Giuleștiului, s-a alăturat galeriei de stele din Ceruri. Cel mai longeviv dintre foștii jucători ai Rapidului avea 94 de ani, dintre care 14 i-a petrecut jucând în alb-vișiniu.
Ne alăturăm în gânduri durerii familiei și celor dragi!”, se menționează în mesajul publicat pe pagina FC Rapid.
Nu s-a precizat motivul exact al decesului, însă, având în vedere vârsta înaintată, se poate presupune că decesul a survenit din cauze naturale. A absolvit IEFS și a jucat pentru Rapid în prima ligă în peste 200 de meciuri. După ce și-a încheiat cariera de portar, a continuat să se dedice fotbalului prin antrenarea unor jucători celebri, printre care se numără și Rică Răducanu.
Ultima apariție publică Ultima apariție publică a respectatului fotbalist a avut loc în 2022. A avut privilegiul de a participa la inaugurarea noului stadion al Rapidului. A fost nespus de încântat când a primit invitația și a savurat la maximum acest moment marcant.
„Mi-a plăcut foarte mult la inaugurare. Nu mai fusesem pe Giulești de mai bine de 35 de ani. M-a mișcat profund galeria, care pune suflet. Rapid a atras întotdeauna multă lume la stadion, era echipa oamenilor de rând”, rememora regretatul sportiv.
Gheorghe a fost pasionat de fotbal și a depus toate eforturile pentru a excela în acest domeniu, chiar dacă tatăl său nu l-a susținut și i-a interzis să joace.
„Am început ca atacant. Mă antrenam pe ascuns, tata a aflat mai târziu, de la vecini. Pe la vârsta de 15-16 ani, la un meci dintre Nitramonia, unde evoluam, și Metrom Brașov, portarul nostru s-a accidentat și am intrat eu în poartă. Am apărat un penalty, mi-a plăcut și antrenorul mi-a spus: «Gata, rămâi portar!»”, își aducea aminte Dungu.