Când afară e caniculă, orice activitate este îngreunată, inclusiv somnul. Uneori, temperaturile sunt atât de ridicate încât nu scad nici măcar după ce soarele apune. Dar, din fericire, există mai multe trucuri care te vor ajuta să dormi ca un bebeluș.
Trucuri care te ajută să dormi pe caniculă
România se confruntă cu val de căldură în ultima perioadă, iar asta afectează cu mult viața oamenilor. Pe timp de caniculă, nicio activitate nu este ușoară, oricât de banală ar fi. Mai mult, chiar și somnul poate deveni o corvoadă.
Cea mai simplă soluție este să pornești aerul condiționat la minim și să-l lași să meargă toată noaptea, însă nu toți dispun de așa ceva în casă. În schimb, un ventilator lăsat lângă pat este și el de mare ajutor.
De asemenea, renunță pe timp de vară la lenjeria de pat din satin, mătase sau poliester și alege-o pe cea confecționată din materiale 100% naturale, care absoarbe transpirația și umezeala. Este valabil și pentru hainele purtate în timpul nopții.
O altă metodă este să uzi așternuturile cu puțină apă rece înainte de culcare, pentru un plus de răcoare și confort în timpul somnului. Pe timp de caniculă, poți chiar să ții lenjeria în congelator timp de câteva minute, înainte să o așezi pe pat.
Pentru a evita să se încălzească în casă, scoate din priză toate electrocasnicele pe care nu le folosești. În acest mod, nu doar că vei reduce temperatura din casă, dar vei economisi energie, implicit și bani.
Cum să-ți răcești casa fără aer condiționat
După cum am menționat la început, aerul condiționat îți poate salva viața și somnul pe timp de caniculă, dar, în lipsa lui, există și alte metode prin care poți face răcoare în casă. Chiar medicul Tudor Ciuhodaru a oferit o alternativă la îndemâna oricui.
„Dacă nu aveți aer condiționat, câteva cuburi de gheață puse într-un vas cu apă și un ventilator în față, poate să fie o soluție rezonabilă”, a dezvăluit doctorul Tudor Ciuhodaru, conform antena3.ro.
În plus, este bine ca aerisirea casei să se facă dimineața devreme, atunci când afară este răcoare. Și, pentru a-ți asigura condiții optime de somn, ține ușile și geamurile acoperite. „Puneți bucăți de material textil, eventual deschise la culoare, eventual ude, în geam. În așa fel încât razele soarelui să nu supraîncălzească apartamentul. Încercați să nu utilizați aparatura electrocasnică și nu gătiți la orele amiezii”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.