Fostul toboșar al trupei Proconsul, Răzvan Gorcinski, a fost înmormântat marți (5 septembrie), în Cimitirul Ghencea 2. Soția sa, rămasă văduvă de tânără, nu s-a dezlipit de mormânt. Pe Facebook curg, în continuare, mesaje de condoleanțe și lacrimi pentru artistul care s-a stins, fulgerător, la 42 de ani.
Marți, 5 septembrie, a fost jale mare în Cimitirul Ghencea 2, acolo unde fostul toboșar al trupei Proconsul, Răzvan Gorcinski, a fost condus pe ultimul drum. Artistul, care a murit la doar 42 de ani, a fost plâns de colegi, familie și prieteni, dar mai ales de iubitoarea lui soție, Mădălina Gorcinski (solistă în trupa Amore Band), căreia nu-i vine să creadă că trece printr-o astfel de tragedie. Tânăra nu s-a dezlipit de mormântul soțului, din câte se vede în imaginile publicate de protv.ro.„Drum lin spre cer, iubirea vieții mele! Nu o să te putem uita vreodată! Te iubim veșnic și etern!”, a avut Mădălina putere să scrie pe Facebook. Înainte de a fi coborât în groapă, toboșarul a avut parte de muzică de tobe, pasiune căreia i-a închinat toată viața.
Soția lui Răzvan Gorcinski nu s-a dezlipit de mormânt
“Cu inimile pline de durere ne-am luat adio de la Răzvan, un artist talentat și iubit. Ne-am strâns într-un singur acord, nu doar ca prieteni, ci pentru a forma o mare familie muzicală, și momentul acesta a fost cu adevarat special. Am reușit să-i oferim lui Răzvan un omagiu demn de talentul și iubirea sa pentru muzică.
A fost o bucurie să ne numim colegi în această breaslă și să împărtășim împreună bucuriile și tristețile vieții.Răzvan nu ne-a părăsit cu totul, ci a ales să se alăture marilor artiști care au plecat înaintea noastră, pentru a continua să cânte într-un loc mai luminos, acolo unde muzica nu cunoaște limite.
În ceruri se va naște o orchestră angelică, iar muzica lor va răsuna veșnic, într-o lume plină de armonie și frumusețe. Răzvan va rămâne mereu în inimile noastre. Mulțumesc, pentru că astăzi am format împreună o simfonie de iubire și respect. Să păstrăm vie flacăra muzicii și să onorăm amintirea lui Razvan”, a fost mesajul scris, pe Facebook, de impresara Florența Marin.
Răzvan Gorcinski a murit în urma unei septicemii
Tot Florența Marin a oferit detalii și despre moartea tragică a toboșarului, care s-a stins pe 1 septembrie. ”Sâmbăta trecută a avut un spectacol, la Suceava, dar, înainte de concert, nu se simțea prea bine. Spunea că are ceva probleme la stomac. Dar, a rezistat. A făcut probele, pe scenă, deși era foarte cald, a susținut concertul cu bine, părea că și-a mai revenit.
Apoi, fiecare artist s-a dus în camera lui, să se odihnească. Duminică dimineață, l-au găsit inconștient, în camera lui de hotel. Au chemat Salvarea, l-au dus la spitalul din Suceava.
Nu s-a mai putut transporta la București, pentru că i-au cedat toate organele, făcuse septicemie. A murit acum o oră (n.r. vineri, 1 septembrie). Se poate, uitați, să cânți, să cobori de pe scenă și să mori cu zile!”, a declarat Florența Marin, pentru Playtech.ro
Sorana de la A.S.I.A., amintire duioasă cu Răzvan Gorcinski
Șocată de această tragedie a fost și solista Sorana Mohamad, de la trupa A.S.I.A., care a colaborat, cu mult timp în urmă, cu regretatul toboșar. „E îngrozitor să aflu că mă despart de un prieten din copilarie. Cu Gorcinski Razvan am cântat în prima mea trupă, cu mult înainte de A.S.I.A. Ne distra teribil încăperea mică din Preoteasa, unde aveam repetiții. Era atât de mică, încât trebuia să stau lângă Răzvan când batea la tobe, iar când lovea premierul, săream și eu de pe scaun.
Ne-am întâlnit ani de zile în turnee, iar cu tatăl lui am trăit unele dintre cele mai frumoase momente de succes. O să ne lipsești teribil, Răzv. Ai lăsat un mare gol in industrie. Drum lin și ne revedem într-o altă viață”, a scris și Sorana Mohamad.
Răzvan Gorcinski a avut o carieră impresionantă și a fost un artist apreciat. A urcat pe scenă alături de numeroși artiști și trupe, inclusiv PACT by Leo Iorga & Adrian Ordean, Kempes, Morandi și Antract. Contribuția lui la industria muzicală românească va rămâne în amintirea fanilor și a celor care au avut privilegiul de a-l cunoaște personal.