Câți bani câștigă un cerșetor în România. Polițiștii au rămas fără cuvinte când au văzut cât a câștigat bărbatul într-un timp atât de scurt.
“Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primește pomană”. Vorbele regretatului Gheorghe Dinică din filmul “Filantropica” par să se potrivească perfect și în cazul unui cerșetor din Iași.
Câți bani câștigă un cerșetor în România
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au depistat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt o persoană care apela la mila publicului. Bărbatul invalid se afla într-un scaun cu rotile și, probabil, aceasta era soluția cea mai simplă de a face rost de bani.
Un bărbat într-un scaun cu rotile este o imagine care îți stârnește mila, iar oamenii și-au luat din puținul lor și l-au ajutat pe bărbatul aflat într-o situație dificilă.
Doar că cerșitul pare să fie o afacere profitabilă, căci în numai câteva ore, el a strâns o sumă frumușică. Altfel spus, cerșetorul a reușit să strângă în doar trei ore mai mult de jumătate din pensia minimă din România.
Polițiștii au informat că în urma controlului corporal sumar efectuat, asupra acestuia s-a găsit suma de nu mai puțin de 463 lei. În acest context, agenții fac apel la cetățeni să nu mai ofere oamenilor străzii bani, deoarece în acest fel nu fac altceva decât să-i încurajeze.
„Menționăm faptul că persoana în cauză nu a putut prezenta un document care să ateste că este inapt pentru a munci. Poliția Locală Iași roagă cetățenii municipiului, dar și turiștii să nu mai încurajeze fenomenul cerșetoriei”, au transmis polițiștii locali, potrivit bzi.ro.
Și-a întâlnit colegul cerșind pe stradă
Dincolo de acest lucru, poveștile oamenilor ajunși să trăiască din mila altora sau chiar să locuiască sub cerul liber sunt cutremurătoare.
O tânără care lucrează în cadrul Ministerului Apărării Naționale a povestit pe Facebook un moment extrem de emoționant:
“Ieri, s-a apropiat de mine un bețiv, murdar și aspect neîngrijit, fără pantofi și cu cămașa ruptă, mi-a cerut 20 de lei, i-am dat o hârtie de 50 lei, mi-a spus: «Mulțumesc frumos, șefa! Dumnezeu să te răsplătească». Am exclamat: «Ai grijă de tine!» Nu își lua ochii de la mine, dintr-o dată fața lui s-a luminat de bucurie. Mi-a spus: «Nu-ţi aminteşti de mine? Am fost împreună în școala generală și la liceu, sunt Bogdan, îmi spuneau căposul, pentru că eram bun la încasat bobârnace!»…”, a povestit aceasta.