Banalele jumări, care se găsesc în aproape fiecare casă a românilor care locuiesc la țară, au ajuns să se vândă la un preț greu de crezut în târguri. Clienților nu le-a venit să creadă când au văzut.
Cât a ajuns să coste un kilogram de jumări în târgurile din România
Jumările sunt la mare căutare mai ales în sezonul rece, iar în perioada Crăciunului merg perfect cu ouă, un mic dejun autentic românesc. Pentru că se încadrează în categoria produselor tradiționale, mulți români le achiziționează din târguri.
Însă, deși la țară se găsesc în aproape orice cămară, cei care își doresc să le cumpere trebuie să facă un efort finaciar, căci se poate spune că jumările de porc au devenit o adevărată delicatesă.
Chiar dacă este cunoscut faptul că preparatele făcute în casă sunt ceva mai scumpe decât cele din magazine, mulți români și-au pus pofta în cui atunci când au văzut cât trebuie să plătească pentru un kilogram de jumări.
La un târg din Cluj-Napoca, prețul a fost unul record. Mai exact, persoanele care au vrut să se bucure de gustul autentic românesc au aflat că trebuie să scoată din buzunar nu mai puțin de 190 de lei.
Mulți au renunțat să-și mai cumpere
În fața unei asemenea sume, majoritatea ori și-au luat doar de poftă, ori au renunțat pur și simplu să-și cumpere jumări. În plus, nu a fost singurul produs vândut la prețuri exorbitante.
De exemplu, o tobă costă 130 de lei, iar un parizer de casă a ajuns să valoreze 90 de lei. Chiar dacă acestea sunt delicioase, clienții au fost șocați de cât de mult trebuie să plătească.
„La minusculul, dar exorbitantul de scump târguleț cu gherete din Piața Unirii am ajuns să o văd și pe asta: un kilogram de jumări (carne de porc cu grăsime, care sunt prăjite până când se rumenesc) la prețul anormal de 190 lei, toba 130 lei și parizerul de casă 90 de lei”, a spus un client, conform știridecluj.ro.
Românii se tem, însă, că în perioada sărbătorilor aceste produse vor costa și mai mult. Totuși, autoritățile au anunțat că anumite alimente vor fi mai ieftine, iar pe listă se regăsesc: orezul, bulionul, carnea tocată, smântâna și usturoiul.