Ceai de papadie: beneficii pentru slabit
Asemenea celor mai multe ceaiuri din plante si ceaiul de papadie are foarte putine calorii (aproximativ 2 calorii pe suta de mililitri), ceea ce-l face excelent in diete. Beneficiile ceaiului de papadie pentru slabire, insa, merg mult mai departe de atat. Un studiu publicat in anul 2011 a aratat ca un consum regulat de ceai de papadie inainte de masa stimuleaza arderea grasimilor datorita stimularii secretiilor gastrice si iti da senzatia de satietate ajutandu-te sa mananci mai putin.
Ceaiul de papadie are si un efect usor laxativ. O digestie eficienta si un tranzit intestinal bun sunt esentiale pentru pierderea sanatoasa in greutate.
Atat florile, cat si radacinile papadiei contin lecitina, care ajuta la detoxifierea ficatului. Organismul este curatat de impuritati, iar pierderea in greutate se face printr-un proces sanatos si bland.
Ceaiul de papadie este diuretic, ajutand la eliminarea apei in exces din tesuturi. Atentie, insa! Daca pierzi mai mult de 1-2 kilograme pe saptamana, este posibil sa fii deshidratata si e nevoie sa iei masuri in acest sens.
Studiile pe animale au aratat ca papadia ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sange si actioneaza ca antiinflamator. Inflamatiile din corp sunt adesea responsabile pentru luarea masiva in greutate si pentru diverse afectiuni, astfel ca o cura cu ceai de papadie poate fi benefica in pregatirea organismului pentru inceperea unei diete de slabire.
Ceai de papadie: beneficii pentru sanatate
In primul rand e important sa stii ca papadia este comestibila in totalitate, asa ca ori de cate ori ai ocazia o poti include in salate sau alte mancaruri. Pentru ceai poti folosi doar florile sau planta in intregime.
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de papadie:
• papadia este foarte bogata in nutrienti, vitamine si minerale – contine calciu, potasiu, magneziu, mangan, fosfor, fier si zinc;
• ceaiul de papadie este diuretic si sustine sanatatea sistemului urinar;
• ajuta la detoxifierea ficatului si il protejeaza impotriva factorilor nocivi;
• ceaiul de papadie stimuleaza digestia si regleaza echilibrul natural al bacteriilor benefice din intestine;
• papadia este bogata in antioxidanti care impiedica actiunea radicalilor liberi responsabili de imbatranirea prematura;
• pentru ca regleaza glicemia, ceaiul de papadie este benefic pentru diabetici;
• reduce nivelul colesterolului si inflamatiile din organism;
• pentru ca actioneaza ca un diuretic, ceaiul de papadie ajuta la scaderea tensiunii arteriale;
• intareste sistemul imunitar;
• are efect colagog (stimuleaza secretia de bila);
• contine lecitina care imbunatateste memoria si te ajuta sa te concentrezi mai bine;
• ceaiul de papadie poate fi aplicat in comprese pe eczeme pentru un efect de calmare.
Ceai de papadie in curele de slabire – doza si mod de preparare
Pentru a stimula pierderea in greutate, consuma o cana de ceai de papadie inainte de fiecare masa. Il poti prepara din frunze si flori (proaspete sau uscate), adaugand 1-2 lingurile de plante la o cana, pe care le lasi la infuzat in apa fierbinte pentru 5-10 minute, apoi strecori.