Afacerea genială gândită de un tânăr din Lungulețu i-ar putea surprinde pe mulți. Fermierul, în vârstă de doar 27 de ani, a reușit să transforme o banală legumă în aur curat. Acum, produsele sale ajung în marile lanțuri de magazine din țară.
Afacerea genială pe care a gândit-o un tânăr din Lungulețu
Marius Necula are 27 de ani și a dat marea lovitură. Tânărul din comuna Lungulețu, județul Dâmbovița, a știut pe ce să se axeze. Afacerea genială gândită de acesta i-a luat prin surprindere pe mulți.
Marius este absolvent al USAMV București și a terminat facultatea ”Tehnologia produselor alimentare”. De asemenea, el mai are și o diplomă de master în domeniu. Iar cunoștințele adunate din perioada facultății l-au ajutat să devină un adevărat antreprenor.
Afacerea genială a tânărului are la bază varză murată, adorată de altfel de români. Acesta are desfacere în mai multe mari magazine din țară. Și se pare că și-a dorit să ducă mai departe tradiția familiei sale și iată că a și reușit.
Trebuie menționat faptul că familia acestuia deține 10 hectare de varză de câmp. Iar planurile sunt mai mari de atât, pentru că se dorește extinderea afacerii astfel încât să fie cultivați și castraveți.
Varza murată ajunge direct pe mesele românilor și este cunoscută sub brandul ”Murăturile Bunicii”. De altfel pe imaginea de promovare se regăsește chiar chipul bunicii lui Marius Necula.
Produsele sale ajung în rafturile magazinelor din țară
Tânărul a vorbit despre afacerea genială dezvoltată într-un interviu acordat pentru Agrointel. Se pare că părinții săi se ocupau de așa ceva cu ani în urmă, dar la un alt nivel și produceau mai puțin.
Acum însă, Marius Necula a mărit capacitatea și a decis să facă celebru acest produs. Varza murată ajunge la raft ambalată și etichetată, astfel încât să poată fi vândut în marile supermarketurile din țară.
”Noi murăm varza și ieșim cu ea în marile lanțuri de magazine din țară. Părinții mei se ocupau de această afacere, dar la un alt nivel, vorbim de acum 20-30 de ani când vindeau în diferite piețe din București.
Produceau mai puțin, la bazine mai micuțe de 100-200 de litri, iar acum eu am mărit capacitatea și am decis să fac ceva cu acest produs, să îl ambalez și etichetez așa cum cere acum Direcția Sanitară Veterinară, pentru a putea vinde la diferiți retaileri, în supermarketuri.
Varza poate fi găsită sub brandul ”Murăturile Bunicii” și o să observați că am folosit chiar imaginea bunicii mele pentru a ne reprezenta. Ea este foarte mândră de munca noastră și de faptul că duc tradiția mai departe”, a menționat tânărul antreprenor.
Afacerea genială a necesitat însă și bani, dar și multă muncă. Tânărul antreprenor recunoaște că nu a făcut un calcul al investiției în fermă. Pe de altă parte, e conștient de faptul că utilajele de ambalare și procesare sunt destul de scumpe.
Afacerea genială nu se oprește doar aici
Astfel, cel mai probabil suma se ridică la câteva sute de mii de euro. Pentru această afacere nu a fost accesat niciun proiect european. Drept urmare, banii au fost investiți treptat, din fonduri propri.
Chiar și așa, tânărul este mulțumit că a reușit să transforme o legumă banală în aur curat. Zeama de varză produsă de familie ajunge pe rafturile din țară și este extrem de sănătoasă.
De asemenea, există și o anumită rețetă specială pentru murături. Iar toate acestea, sunt delicioase, a mai adăugat tânărul, care subliniază faptul că planurile sale nu o să se oprească doar la această afacere genială.
”Rețeta ideală este că avem o varză procesată fără conservant, doar apă, mărar și sare. Acestea sunt ingredientele folosite la murarea verzei. Avem și zeamă de varză la vânzare și varza sub diferite forme, foi, tocată, căpățână, dar și alte murături.
În momentul de față vrem să diversificăm produsele puțin, să facem și murături. Dorim să înființăm o cultură de castravete, pentru este o cerere mare de castraveți murați”, a mai dezvăluit Marius Necula, pentru sursa citată.