Unul dintre cei mai importanți jurnaliști sportivi din România, Andrei George-Dicu, s-a stins din viață la vârsta de 48 de ani. Cu o experiență de trei decenii în domeniul presei, Andrei a fost atât jurnalist cât și scriitor, fiind recunoscut pentru abilitățile sale. De-a lungul carierei, s-a bucurat de o reputație ca editorialist, fiind apreciat pentru contribuțiile în domeniul jurnalismului și al scrisului.
Sâmbătă, 23 martie, jurnalistul a murit în urma unui stop cardiorespirator. Trupul său se află la Biserica Gârleni, situată pe Bulevardul Ghencea, pentru cei apropiați care doresc să-și ia rămas-bun. Vestea tristă a fost transmisă de mama jurnalistului prin intermediul contului său de Facebook.
Jurnalistul Andrei George-Dicu a murit. Ce a transmis mama sa pe Facebook
Andrei Dicu și-a început cariera în presă încă din tinerețe și a fost activ timp de 30 de ani, contribuind la numeroase publicații. Ar fi împlinit 49 de ani pe 3 aprilie. Pe lângă implicarea sa în jurnalismul sportiv, a fost apreciat și pentru talentele sale literare. A scris poezii și în septembrie 2019 a debutat ca romancier cu cartea „Carla”, care a fost primită cu laude în cercurile literare.
Mama jurnalistului a fost cea care a dat vestea tristă că fiul ei a plecat prea devreme printre noi. Aceasta a transmis un mesaj chiar de pe contul de Facebook al fiului său.
„Anunț pe această cale, pentru cei care l-au cunoscut, că Andrei-George Dicu a încetat din viață în ziua de 23 martie 2024, în urma unui stop cardiorespirator, după o scurtă suferință. Corpul neînsuflețit este depus la Biserica Gârleni, Bdul Ghencea, începând cu după-amiaza zilei de 24 martie 2024. Înmormântarea va avea loc marți, 26 martie 2024. Revin cu detalii. Ioana Dicu, mama”, a scris mama ziaristului, pe pagina de Facebook.
Cine a fost Andrei George-Dicu
Andrei Dicu a fost în presă colaborator la „ProSport” și ulterior la cotidianul „Sportul Românesc”, unde a activat în secția Fotbal-Internațional la „ProSport” și la cotidianul „Sportul Românesc”.
De-a lungul carierei sale, a îndeplinit diverse roluri, de la redactor și editorialist la șef de departament turism – sport la cotidianul ”Curierul Național”. În plus, a contribuit la revistele „Atac”, „România Pitorească”, „SportPlus”, RomaniaPress.ro, „Flacăra” și „Taifasuri”. A fost gazda emisiunii „Oameni mari” la postul TV online Job TV, redactor la departamentul sport al Ziarului „Ring”, și a fost implicat în activități radio, fiind redactor – colaborator la Radio Romania Actualități și realizator al emisiunii „Semnele lumii”.
În domeniul cinematografiei, a avut roluri secundare în filme precum “Cântec pentru fiul meu” (1980) și în câteva producții ale postului Tele 7 ABC (1996). De asemenea, a fost redactor-șef, comentator și pamfletar la revista VIP.