• Acasa
  • Actualitate
  • Bancuri
  • Divertisment
  • Sanatate
  • Politica
  • Sport
  • Horoscop
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Contact US

VIDEO Imagini dramatice cu momentul prăbușirii avionului din India. Aeronava a căzut peste o zonă rezidențială

12 iunie 2025

Un incident care zguduie scena politică. Senatorul USR Ciprian Rus a alertat imediat autoritățile. Ce a găsit sub mașina sa

12 iunie 2025

Zi mare pe piața valutară din România. La cât a ajuns Euro

10 iunie 2025

Doliu în fotbalul românesc. A murit Marcel Sabou, omul care a făcut istorie în Spania. Fotbalistul a fugit din România chiar înaintea Revoluției din 1989

10 iunie 2025
Facebook Instagram
MGnews
vineri, 13 iunie
Facebook Instagram
MGnews
Facebook Twitter Instagram
Prima pagină » Friptura de miel, reţeta lui Chef Sorin Bontea.
Fără categorie

Friptura de miel, reţeta lui Chef Sorin Bontea.

Petrut AlexBy Petrut Alex15 aprilie 2024Niciun comentariu4 Mins Read
Facebook WhatsApp Telegram LinkedIn Twitter Email Pinterest Tumblr VKontakte
Share
Facebook WhatsApp

Sorin Bontea, cel mai exigent jurat din competitia de la ProTV, a dezvaluit secretele lui pentru masa de sarbatoare. Chiar daca si-a facut un renume de dur, Sorin Bontea nu este nici pe departe asa in viata particulara.

Ca orice bun crestin, Cheful marturiseste ca petrece Pastele in familie, impreuna cu sotia si copiii, iar dupa ce merge la Slujba de Inviere, in ziua de Paste se bucura impreuna cu acestia de o masa plina de preparate cat se poate de romanesti.

De la masa festiva nu vor lipsi preparatele traditionale, asa ca juratul de la „MasterChef” ne-a spus cum prepara el friptura de miel la cuptor. Iata reteta! „Pentru aceasta friptura aveti nevoie de o pulpa de miel intreaga cu os.

Aceasta se impaneaza cu usturoi, se da cu sare, piper si cimbru dupa gust si se aseaza pe un pat de legume: ceapa verde, usturoi verde, telina, morcovi, foi de dafin, cozi de patrunjel si piper boabe.

Se stropeste totul cu vin rosu. Incercati sa folositi un vin sec, pentru ca legumele sunt destul de dulci. Se da la cuptor, la foc mic si se lasa pana cand carnea se desprinde de pe os. Cand o veti gusta, trebuie sa se topeasca in gura.

Aveti insa grija sa intoarceti carnea din cand in cand, de pe o parte pe alta, atunci cand o tineti la cuptor. La final, legumele se pot servi ca atare sau se pot pasa si servi ca sos langa friptura. Obligatoriu, alaturi facem si o salata verde cu ridichi si ceapa verde”.

Mare amator de drob, Chef-ul bucatar are un secret si pentru acesta. „Va pot da cateva sfaturi despre cum prepar eu drobul.

Folosesc ceapa verde, usturoi verde, organe de miel, bucati de carne un pic mai grasuta, dar nu foarte (cam ce nu pun la ciorba si friptura).

Eu nu fierb organele si carnea, ci le inabus, adica pun putin ulei, sotez, pun ceapa si usturoiul verde, le inabus un pic, apoi mararul si patrunjelul proaspat tocate, sare si piper proaspat macinat.

Iar daca nu aveti prapur, va dau un sfat: puteti tapeta forma in care faceti drobul cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnati ou batut deasupra. Asta daca nu aveti prapur, repet!”

Reteta lui Sorin Bontea pentru drob de miel

Chef Sorin Bontea foloseste din plin ceapa, marar si patrunjel, pentru ca drobul sa iasa perfect, insa veti avea nevoie si de prapurele de la miel.

In primul rand, taie in cuburi mici organele si pune-le la fiert, apoi caleste ceapa in 150 de ml de ulei. Ai grija ca inainte de a pune ceapa la calit uleiul sa fie foarte fierbinte. Organele de miel nu trebuie fierte complet, deoarece vor mai petrece ceva timp si la cuptor, timp in care se vor gati perfect. Dupa ce ai scos organele de la fiert, pune-le in uleiul ramas. Acesta este secretul pe care nu il stiu multe gospodine.

Toaca toate ingredientele si adauga apoi marar si patrunjel tocate fin. Pune mai apoi ceapa, ouale crude, sarea si piperul si adauga din sucul ramas de la fiert, daca simti ca organele au o textura uscata. Compozitia obtinuta se pune in tavi acoperite cu prapure, dupa care pune recipientele la cuptorul preincalzit. Lasa totul sa se faca pret de 30-40 de minute la 180 de grade Celsius. Multi oameni adora sa puna in interior si cateva oua fierte.

Daca doresti sa ai oua fierte in drob, atunci pune un strat de compozitie pe fundul tavii, apoi insira ouale fierte pe toata lungimea tavii. Vino apoi cu restul de compozitie care sa acopere ouale fierte. Acopera totul cu prapure si pune tava in cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute. Daca preferi ca drobul sa aiba o crusta delicioasa, atunci poti unge prapurele cu putin unt.

Dupa ce scoatem tava de la cuptor, trebuie ca preparatul sa se raceasca foarte bine, inainte de a-l scoate din tava.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Reddit VKontakte Telegram WhatsApp
Petrut Alex

Alex Petrut este  in prezent este redactor al publicației Mgnews.ro.de 2 ani. Mihai are 31 de ani și e absolvent a Facultății de Stiinte Aplicate. Îi plac foarte mult filmele si cărțile sci-fi/horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membru fondator a „Teatrului Gimly".

Related Posts

Răzvan a murit cu două luni înainte să devină tată pentru prima dată. Tânărul 26 de ani, fost fotbalist în Italia, a căzut în gol 7 metri, la muncă

13 iunie 2025

O nouă răsturnare de situație în cazul înmormântării lui Ciprian Pian! Anunț oficial al familiei, confirmat de Regina Întunericului

13 iunie 2025

Doi frați din Galați au murit într-un accident cumplit. Mașina era condusă de un tânăr fără permis, care a fugit de la locul tragediei

13 iunie 2025

Cum recunoști înțepătura de purice sau de căpușă. La ce să fii atent dacă te mușcă o insectă

13 iunie 2025
Add A Comment

Comments are closed.

Articole recente

Răzvan a murit cu două luni înainte să devină tată pentru prima dată. Tânărul 26 de ani, fost fotbalist în Italia, a căzut în gol 7 metri, la muncă

13 iunie 2025

Dansul mirilor cum nu s-a mai vazut! Cand a inceput melodia, toti au ramas muti de uimire

13 iunie 2025

O nouă răsturnare de situație în cazul înmormântării lui Ciprian Pian! Anunț oficial al familiei, confirmat de Regina Întunericului

13 iunie 2025

Doi frați din Galați au murit într-un accident cumplit. Mașina era condusă de un tânăr fără permis, care a fugit de la locul tragediei

13 iunie 2025

Nicușor Dan a demisionat

23 mai 2025

Horoscop vineri, 28 februarie 2025

28 februarie 2025

Horoscop 18 septembrie 2023. Vești bune pentru Raci și Scorpioni, Berbecii primesc bani

18 septembrie 2023

Alertă de ultimă oră: ploi torenţiale, vijelii şi grindină..

23 august 2023

Horoscop LUNI, 15 iulie 2024. Zodiile pentru care Cupidon a pregătit surprize uriaşe

15 iulie 2024

Sfatul zilei de joi, 5 decembrie 2024. Leul e în centrul atenției

4 decembrie 2024

Zodia feminină care nu cunoaște fericirea. Este condamnată la tristețe

26 aprilie 2023

Horoscop 6 – 12 aprilie 2023. Ploua cu NOROC peste 3 zodii

6 aprilie 2023
Divertisment

Dansul mirilor cum nu s-a mai vazut! Cand a inceput melodia, toti au ramas muti de uimire

13 iunie 2025

Mihaela Borcea și Sorin Rap, nuntă elegantă în Pădurea Cernica. Toate imaginile de la petrecerea de lux

10 iunie 2025

Semne si simptome care arata ca ai glicemia foarte ridicata: consuma aceste alimente

14 mai 2025

Gabi Tamaș și Dan Alexa au câștigat Asia Express 2025 după un traseu infernal. Câți bani vor primi cei doi de la Antena 1

2 aprilie 2025
Facebook Instagram
  • Acasa
  • Actualitate
  • Bancuri
  • Divertisment
  • Sanatate
  • Politica
  • Sport
  • Horoscop
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Contact US
© 2023 MGNEWS - Toate drepturile rezervate

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.