Maestrul bucătar de la ”Chefi la Cuțite” are o rețetă unică pentru prepararea fripturii de miel la cuptor. Cu siguranță nu veți da greș cu aceasta, pentru a-i surprinde pe cei dragi la masa de Paști.
Friptură de miel la cuptor, preparată de chef Cătălin Scărlătescu. Rețeta savuroasă a maestrului bucătar
Dacă doriți să pregătiți o friptură de miel ca la carte, puteți urma rețea folosită de chef Cătălin Scărlătescu. Respectând pașii acesteia, veți obține un amestec special pentru a-i oferi cărnii de miel o aromă unică.
Pentru început, aveți nevoie de o oală și câteva condimente aromate. Vinul este și el esențial pentru o friptură de miel delicioasă.
„Avem nevoie de o oală și în oală usturoi, o crenguță de cimbru și una de rozmarin, multă sare, piper boabe și unt, o felie generoasă. După ce s-a gătit usturoiul în unt, punem mielul. Și îl prăjim bine de tot. Ingredientul esențial este vinul. Și se dă foc pentru a dispărea alcoolul. Avem nevoie doar de gustul de fructe de pădure. După ce a dispărut alcoolul din vin punem un pic de apă. Se pune capacul și la cuptorul setat la 160 de grade, timp de două ore și jumătate”, a explicat chef Cătălin Scărlătescu.
Cum se prepară garnitura fripturii de miel a lui Cătălin Scărlătescu
Rețeta maestrului bucătar conține și piure de cartofi, asezonată cu fasole și mazăre călite cu ceapă.
„Pentru piure avem nevoie de cartofi fierți. Fasolea și mazărea călite cu ceapă. Umpic de unt, bine, umpic mai mult. După ce s-a topit, pui ceapa. Acum urmează sarea, fasolea și mazărea. Cartofii se fac cu grăsimea de la miel și cu unt, foarte mult unt. Și pătrunjel”, a mai adăugat bucătarul.
Carne de miel, preparată după rețetă arăbească
Dacă doriți o altă rețetă unică a cărnii de miel și care-i poate îndepărta mirosul, Redacția.ro a luat legătura cu un maestru bucătar din bucătăria arabă. Acestea ne-a prezentat rețeta: ””Miel întreg în foietaj cu orez biryani la cuptor” . Condimentele arăbești sunt cele care vor înlătura mirosul, dar și modul unic de a găti carnea de miel.
Cum preparăm carnea de miel pentru a-i înlătura mirosul. Rețeta folosită de bucătarii arabi
Românii sunt pe ultima sută de metri cu pregătirea bucatelor tradiționale pentru masa de Paști. Carnea de miel este la mare căutare în această perioadă, dar sunt și persoane care o evită, din cauza mirosului neplăcut. Însă, aflați că în bucătăria arabă există o rețetă care poate îndepărta acest miros. Redacția.ro a luat legătura cu un maestru-bucătar al unui restaurant cu specific arăbesc, din Capitală, care ne-a deslușit cum se prepară carnea de miel, încât să fie savurată din plin.
Cum preparăm carnea de miel ca să-i înlăturăm mirosul. Rețeta folosită de bucătarii arabi
”Miel întreg în foietaj cu orez biryani la cuptor” este rețeta pe care a prezentat-o chef Mohamed Rabia. Potrivit acestuia, datorită condimentelor arăbești, mirosul neplăcut al cărnii de miel va fi înlăturat. Iată în rândurile următoare lista integrală a ingredientelor acestei rețete, cu care îi veți surprinde pe cei dragi!
Ingrediente:
-Carne de miel,
-Ulei de măsline,
-Usturoi,
-Cimbru,
-Condimente arăbești,
-Sare și piper,
-Orez arăbesc (biryani).
Cum se prepară mielul întreg în foietaj cu orez biryani la cuptor
Sunt mai mulți pași pe care trebuie să-i respectați cu atenție, pentru un astfel de preparat de Paști. Chef Mohamed Rabia ne explică pe larg, însă, cum ar trebui să-l gătim ca la carte.
”Se face un mix de condimente, apoi se presară și se ungea carnea . Se asezonează și se unge foarte bine cu ulei de măsline. Se adaugă usturoiul zdrobit în tavă, după care se acoperă tava cu folie de aluminiu și se lasă la macerat timp de o oră. Apoi se va introduce în cuptor la foc mediu aproximativ trei ore. Ulterior, se scoate tava, iar mielul se va acoperi cu foietaj. Se va introduce, din nou, la cuptor pentru 30 de minute. Foietajul se unge cu unt. Se servește cu orez biryani”, a declarat în exclusivitate pentru Redacția.ro, chef Mohamed Rabia.
Potrivit studiilor, românul mănâncă în medie, anual, în jur de trei kilograme de carne de oaie, capră sau miel. De zece ori mai puţină decât cea de porc. Asta în condițiile în care suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la exportul de ovine. Un kilogram de carne de miel poate porni de la 40 de lei şi poate ajunge până la 100 de lei.