• Acasa
  • Actualitate
  • Bancuri
  • Divertisment
  • Sanatate
  • Politica
  • Sport
  • Horoscop
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Contact US

Impact devastator în Bihor. Un bărbat și o femeie au murit pe loc, iar un copil a fost rănit, după ce un autocar a izbit o mașină

24 iunie 2025

Om de afaceri din Timiș, găsit mort într-o pădure. Descoperirea macabră a fost făcută chiar de iubita lui

24 iunie 2025

24 Iunie – Ziua Iei: Sărbătoarea care ne coase sufletul în pânză de poveste

24 iunie 2025

Nicușor Dan participă marți și miercuri la summitul NATO de la Haga. Vine și Trump, sunt așteptate DECIZII ESENȚIALE pentru securitatea mondială

24 iunie 2025
Facebook Instagram
MGnews
marți, 24 iunie
Facebook Instagram
MGnews
Facebook Twitter Instagram
Prima pagină » Cea mai bună friptură de miel pentru Paște, foarte fragedă și aromată
Retete culinare

Cea mai bună friptură de miel pentru Paște, foarte fragedă și aromată

Petrut AlexBy Petrut Alex17 aprilie 2025Niciun comentariu3 Mins Read
Facebook WhatsApp Telegram LinkedIn Twitter Email Pinterest Tumblr VKontakte
Share
Facebook WhatsApp
Friptura de miel este vedeta incontestabilă a mesei de Paște în multe gospodării din România. Secretul unei fripturi de miel reușite nu stă doar în carne, ci și în modul în care este marinată, condimentată și gătită. Dacă îți dorești o friptură fragedă, suculentă și extrem de aromată, care să îi impresioneze chiar și pe cei care nu sunt mari fani ai cărnii de miel, urmează pașii de mai jos.

Ingredientele perfecte pentru o friptură reușită
Pentru o friptură gustoasă, alege o pulpă de miel cu os sau o spată, de aproximativ 1,5 – 2 kg. Carnea tânără este esențială – se recunoaște după culoarea rozalie și mirosul discret.

Pentru marinadă:

5-6 căței de usturoi zdrobiți

1 lingură de muștar Dijon

Zeama de la 1 lămâie

2 linguri de oțet balsamic

100 ml vin alb sec

3 linguri ulei de măsline

1 linguriță de boia dulce

1 linguriță de cimbru uscat

1 linguriță de rozmarin (ideal proaspăt)

Sare grunjoasă și piper negru proaspăt măcinat

Marinarea – cheia frăgezimii
Spală bine carnea și usuc-o cu prosoape de hârtie. Amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un bol și unge carnea generos. Pune-o într-o pungă de plastic sau un vas acoperit, apoi las-o la frigider cel puțin 12 ore (ideal 24 de ore). Astfel, condimentele vor pătrunde în profunzime, iar carnea va deveni foarte fragedă.

Coacerea lentă – secretul gustului
Scoate friptura din frigider cu o oră înainte de a o găti, pentru a ajunge la temperatura camerei. Preîncălzește cuptorul la 160°C. Așază friptura într-o tavă adâncă, adaugă 200 ml de apă sau supă de legume, acoperă cu folie de aluminiu și coace timp de 2 ore. La jumătatea timpului, întoarce friptura pe cealaltă parte.

După cele 2 ore, îndepărtează folia și crește temperatura la 200°C. Lasă friptura încă 30-40 de minute, până când capătă o crustă rumenă și aromată. Stropește-o din când în când cu sosul din tavă.

Garnituri recomandate
Această friptură de miel se potrivește perfect cu:

Cartofi noi la cuptor cu rozmarin

Salată verde cu lămâie și ulei de măsline

Mămăliguță cremoasă

Sparanghel sote sau fasole verde cu unt

Trucuri pentru o friptură memorabilă:
Nu săra carnea prea devreme, sarea scoate sucul din carne dacă stă prea mult. Pune sare cu maximum o oră înainte de coacere.

Nu tăia friptura imediat după ce ai scos-o din cuptor. Las-o să „se odihnească” 10-15 minute acoperită ușor cu folie. Astfel, sucurile se redistribuie și friptura rămâne suculentă.

Poți adăuga în tavă câteva crenguțe de rozmarin proaspăt și felii de lămâie pentru un plus de aromă.

Această rețetă de friptură de miel este gândită pentru a te face să uiți de orice rețineri față de gustul cărnii de miel. Aromele mediteraneene și modul lent de gătire transformă orice bucată de carne într-un deliciu demn de masa de Paște.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Reddit VKontakte Telegram WhatsApp
Petrut Alex

Alex Petrut este  in prezent este redactor al publicației Mgnews.ro.de 2 ani. Mihai are 31 de ani și e absolvent a Facultății de Stiinte Aplicate. Îi plac foarte mult filmele si cărțile sci-fi/horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membru fondator a „Teatrului Gimly".

Related Posts

Desertul perfect pentru zilele calduroase – Inghetata cu zmeura

18 iunie 2025

Rețetă porumb fiert – cum se alege porumbul și cât se fierbe pentru un gust perfect

10 iunie 2025

Cel mai bun peste pentru organism. Este de 1500 ori mai eficient decat medicamentele.

5 iunie 2025

Rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru cele mai bune sarmale pentru Paște

17 aprilie 2025
Add A Comment

Comments are closed.

Articole recente

Impact devastator în Bihor. Un bărbat și o femeie au murit pe loc, iar un copil a fost rănit, după ce un autocar a izbit o mașină

24 iunie 2025

Om de afaceri din Timiș, găsit mort într-o pădure. Descoperirea macabră a fost făcută chiar de iubita lui

24 iunie 2025

24 Iunie – Ziua Iei: Sărbătoarea care ne coase sufletul în pânză de poveste

24 iunie 2025

Prognoza meteo pentru perioada 24 iunie – 6 iulie 2025: Meteorologii ANM anunță când scăpăm de caniculă

24 iunie 2025

Horoscop zilnic pentru luni, 4 martie 2024. Conflict pentru nativul Pești

3 martie 2024

Un consilier din București a intrat dezbrăcat de la duș în ședința online

24 februarie 2023

Serviciul militar obligatoriu în țările NATO. Care sunt statele care au intensificat încorporările de la începerea războiului

11 martie 2024

A apărut prima filmare cu momentul exploziei din Călimănești. Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere | VIDEO

21 septembrie 2023

Horoscop 10 octombrie 2024. Ziua de joi aduce vesti bune si noroc mare pentru trei zodii

10 octombrie 2024

Zodiile cu succes pe toate planurile până pe 5 martie. Iese soarele pe strada acestor 4 nativi

25 februarie 2025

Horoscop maine, LUNI, 1 aprilie 2024. O zodie va câştiga o sumă fabuloasă de bani

31 martie 2024

Sfatul zilei 19 decembrie 2024. Unele zodii au parte de o zi cu decizii importante

18 decembrie 2024
Divertisment

Ce este gustul umami și de ce Mihaela Bilic îl recomandă? Descoperă alimentele care îl conțin și beneficiile surprinzătoare pentru sănătatea ta

23 iunie 2025

Caprifoiul sau mana Maicii Domnului, planta care vindeca multe boli. Cum sa o folosesti ca sa fii mereu sanatos

18 iunie 2025

Cum scapi rapid de musculița neagră de pe roșii. Insecticidul natural care funcționează din prima

18 iunie 2025

Dansul mirilor cum nu s-a mai vazut! Cand a inceput melodia, toti au ramas muti de uimire

13 iunie 2025
Facebook Instagram
  • Acasa
  • Actualitate
  • Bancuri
  • Divertisment
  • Sanatate
  • Politica
  • Sport
  • Horoscop
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Contact US
© 2023 MGNEWS - Toate drepturile rezervate

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.