• Acasa
  • Actualitate
  • Bancuri
  • Divertisment
  • Sanatate
  • Politica
  • Sport
  • Horoscop
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Contact US

24 Iunie – Ziua Iei: Sărbătoarea care ne coase sufletul în pânză de poveste

24 iunie 2025

Nicușor Dan participă marți și miercuri la summitul NATO de la Haga. Vine și Trump, sunt așteptate DECIZII ESENȚIALE pentru securitatea mondială

24 iunie 2025

Donald Trump anunță pacea în Orientul Mijlociu: ”Vă rog să nu încălcați înțelegerea!” Israelul acuză Iranul că a încălcat acordul de încetare a focului. Update

24 iunie 2025

Video. Iranul a atacat baza americană din Doha! Spațiile aeriene din Qatar, Bahrain și Kuweit, închise. Reacția SUA și a lui Macron – Update

23 iunie 2025
Facebook Instagram
MGnews
marți, 24 iunie
Facebook Instagram
MGnews
Facebook Twitter Instagram
Prima pagină » Rețetă porumb fiert – cum se alege porumbul și cât se fierbe pentru un gust perfect
Retete culinare

Rețetă porumb fiert – cum se alege porumbul și cât se fierbe pentru un gust perfect

Petrut AlexBy Petrut Alex10 iunie 2025Niciun comentariu3 Mins Read
Facebook WhatsApp Telegram LinkedIn Twitter Email Pinterest Tumblr VKontakte
Share
Facebook WhatsApp

Porumbul fiert ne trimite cu gândul direct la copilărie, la vizitele la bunici sau la vacanțele de pe malul mării. Este o gustare delicioasă, sănătoasă și sățioasă, perfectă atât pentru adulți, cât și pentru copii. Rețeta de porumb fiert se prepară foarte ușor, trebuie doar să țineți cont de câteva sfaturi.

Acesta a fost cultivat pentru prima dată acum 9.000 de ani, în America de Sud, de către amerindieni. Există mii de întrebuinţări pentru porumb, de la alimente până la mase plastice, baterii sau adezivi şi multe alte produse chimice.

Proprietățile porumbului

Porumbul are calitatea de a nu-și pierde proprietățile după fierbere, așa că este o gustare foarte sănătoasă, mai ales dacă este consumat cu puțină sare și fără unt. Acesta conține:

  • vitamina A
  • vitamina E
  • vitaminele B1 și B6
  • omega 3
  • omega 6
  • acid folic
  • aminoacizi.

Cum se alege porumbul pentru fiert

Știuleții de porumb aleși pentru fiert trebuie să aibă frunzele verzi. În felul acesta, vom fierbe porumbul de lapte, adică cel crud, dulce și cu gust delicios care va rămâne moale și zemos după fierbere.

În cazul în care porumbul este acoperit de foi, acestea se dau la o parte în vârful știuletului, doar cât să verificați mătasea și boabele. Mătasea trebuie să fie proaspătă, să nu fie uscată, iar boabele din vârf trebuie să fie mici și moi. Boabele dinspre partea cotorului trebuie să fie culoarea galben deschis.

Bobul de porumb trebuie să fie suculent, iar atunci când e spart, în stare crudă, trebuie să aibă o culoare lăptoasă. Acestea sunt semnele că porumbul este perfect pentru fiert.

Cum se așează porumbul în oală

În cazul în care aveți la dispoziție porumb cu tot cu foi și mătase, atunci ar trebui să știți că acestea vă vor ajuta la fierberea porumbului. Se pun foi și mătase la baza oalei, se adaugă porumbul, se pune apă cât să depășească porumbul cu trei degete, o linguriță de sare, apoi se acoperă iar cu foi.

Soiul porumbului este foarte important. Dacă porumbul este fraged, din soiul Sweetcorn, atunci se fierbe timp de jumătate de oră după ce apa a început să clocotească. Dacă este mai matur, atunci trebuie ținut 30 -40 de minute după ce apa a început să clocotească.

În plus, un soi clasic poate fierbe timp de o oră și jumătate, sau chiar două, mai ales dacă este matur.

Porumbul se poate consuma cu sare, cu unt, sau chiar cu piper sau chilli. Porumbul poate fi mâncat și mai târziu. După ce s-a răcit, acesta se pune la frigider.

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email Reddit VKontakte Telegram WhatsApp
Petrut Alex

Alex Petrut este  in prezent este redactor al publicației Mgnews.ro.de 2 ani. Mihai are 31 de ani și e absolvent a Facultății de Stiinte Aplicate. Îi plac foarte mult filmele si cărțile sci-fi/horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membru fondator a „Teatrului Gimly".

Related Posts

Desertul perfect pentru zilele calduroase – Inghetata cu zmeura

18 iunie 2025

Cel mai bun peste pentru organism. Este de 1500 ori mai eficient decat medicamentele.

5 iunie 2025

Rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru cele mai bune sarmale pentru Paște

17 aprilie 2025

Cea mai bună friptură de miel pentru Paște, foarte fragedă și aromată

17 aprilie 2025
Add A Comment

Comments are closed.

Articole recente

24 Iunie – Ziua Iei: Sărbătoarea care ne coase sufletul în pânză de poveste

24 iunie 2025

Prognoza meteo pentru perioada 24 iunie – 6 iulie 2025: Meteorologii ANM anunță când scăpăm de caniculă

24 iunie 2025

Vouchere pentru alimente 2025: Când se vor alimenta cardurile beneficiarilor cu cei 125 de lei

24 iunie 2025

Cu ce avion a zburat Nicușor Dan la întâlnirea cu Donald Trump. Președintele vrea să-l pună în umbră pe Klaus Iohannis. Foto

24 iunie 2025

Mesajul astrelor pentru zodii, 15 martie 2024. Decizie grea pentru Berbec. Relație nouă pentru Pești

15 martie 2024

Sfatul zilei de marți, 14 februarie 2023. Leii trebuie să fie mai hotărâți, iar Racii mai cumpătați

14 februarie 2023

O femeie l-a dat în judecată pe Klaus Iohannis pentru 2 milioane €. Motivul incredibil pentru care a cerut această sumă colosală

15 ianuarie 2024

Horoscop Luni, 19 mai 2025. Vești bune pe plan amoros pentru patru zodii

19 mai 2025

Mai multe zile libere pentru elevi în luna octombrie. Când intră aceștia în vacanța de toamnă

19 septembrie 2023

Cansu Dere, eroina serialului Infidelul, dispărută în urma cutremurelor din Turcia? Zvonurile despre dispariția îndrăgitei actrițe au împânzit presa din străinătate!

11 februarie 2023

Horoscop Miercuri, 30 octombrie 2024. Pentru unele zodii detaliile sunt cheia succesului

30 octombrie 2024

Horoscop zilnic pentru marți, 21 februarie 2023. Gemenii vor lua o decizie radicală

20 februarie 2023
Divertisment

Ce este gustul umami și de ce Mihaela Bilic îl recomandă? Descoperă alimentele care îl conțin și beneficiile surprinzătoare pentru sănătatea ta

23 iunie 2025

Caprifoiul sau mana Maicii Domnului, planta care vindeca multe boli. Cum sa o folosesti ca sa fii mereu sanatos

18 iunie 2025

Cum scapi rapid de musculița neagră de pe roșii. Insecticidul natural care funcționează din prima

18 iunie 2025

Dansul mirilor cum nu s-a mai vazut! Cand a inceput melodia, toti au ramas muti de uimire

13 iunie 2025
Facebook Instagram
  • Acasa
  • Actualitate
  • Bancuri
  • Divertisment
  • Sanatate
  • Politica
  • Sport
  • Horoscop
  • Privacy Policy
  • Terms & Conditions
  • Contact US
© 2023 MGNEWS - Toate drepturile rezervate

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.