Veste tristă! Mircea Diaconu s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani! De ce boală grea a suferit? Actorul a dus o luptă eroică, însă nimeni nu a mai putut face nimic pentru a-l salva. Urma să își sărbătorească ziua de naștere, dar nu a mai apucat! Vă prezentăm cele mai noi informații!
Mircea Diaconu, un adevărat simbol al teatrului și al filmului românesc, a murit. Cunoscutul actor a avut cancer la colon, o boală nemilioasă care nu i-a dat pace.
Mircea Diaconu a avut o carieră impresionantă de mai multe decenii. Cu atât mai mult, a fost cunoscut și pentru implicarea pe care a avut-o în lumea politicii, asta pentru că a fost ales senator și deputat. Regretatul actor a făcut parte din câteva proiecte destinate îmbunătățirii vieții culturale și sociale de la noi din țară.
Mircea Diaconu a murit înainte de ziua lui de naștere
Regretatul actor urma să împlinească vârsta de 75 de ani pe data de 24 decembrie, dar nu a mai apucat să sărbătorească cu această ocazie. Mircea Diaconu a rămas numai o amintire în sufletele celor ce l-au cunoscut și apreciat de-a lungul anilor. Familia este devastată de durere în aceste momente complicate.
Trupul neînsuflețit al lui Mircea Diaconu va fi depus la Teatrul Nottara luni, între orele 12:00 și 16:00, iar înmormântarea va avea loc marți, 17 decembrie, la cimitirul din Săftica, potrivit observatornews.ro.
De-a lungul timpului, Mircea Diaconu a publicat: „La noi, când vine iarna” (1980; ediție nouă, Polirom, 2013; roman tradus în rusă și germană), „Șugubina” (1977; ediția a II-a, Polirom, 2014) și „În Bucureștii de odinioară cu Mircea Diaconu” (1998). A primit premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru volumul său de debut, „Șugubina”, în anul 1977.
Nu putem să nu aducem în discuție faptul că Mircea Dianconu a jucat în piese de teatru, dar și în producții cinematografice de succes. Printre acestea se numără „Asfalt Tango”, „Buletin de București”, „De ce trag clopotele, Mitică?”, ”Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”, „Filantropica” și „Legături bolnăvicioase”.
Mircea Diaconu și-a urmat pasiunea a debutat încă din anul 1970, la Teatrul Bulandra, cu „Harfa de iarbă” de Truman Capote, asta după ce a absolvit Liceul Câmpulung Muscel în anul 1967. În anul 1971, regretatul actor aa terminat studiile la IATC I.L. Caragiale din București.