Trucul ascuns de marile gospodine! Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște, ca să se curețe foarte repede și frumos! Un ingredient banal pe care îl ai în bucătărie și nici nu îl folosești! Știai?
Ce să pui în apa în care fierbi ouăle de Paște
Pe lângă faptul că ajută la detoxifierea organismului şi la menţinerea greutăţii corporale, lămâile au o serie de proprietăţi mai puţin cunoscute la gătit. Una dintre acestea este fierberea corectă a ouălor.
Sucul de lămâie este secretul din spatele unor ouă fierte foarte bine, dar care rămân cu coaja intactă, chiar dacă au fost ţinute mai mult timp la temperaturi ridicate.
Tot ce trebuie să faci este să ungi ouăle crude cu zeamă de lămâie, înainte să le pui la fiert. Vei observa cum coaja acestora nu se va mai crăpa în timpul fierberii.
De asemenea, zeama de lămâie se foloseşte şi pentru a decoji mai uşor ouăle fierte. În acest caz, trebuie să torni o linguriţă de suc de lămâie în apa în care fierbi ouăle.
Cum se vopsesc ouăle de Paște
Ouăle vopsite reprezintă, fără îndoială, simbolul Sărbătorilor Pascale. Fiecare gospodină știe cât de important este ca ouăle să aibă o culoare frumoasă și uniformă. Sunt mai multe aspecte de care trebuie ținut cont pentru ca acestea să fie și gustoase, în același timp.
Cât timp se fierb ouăle de Paște
Nu există Paște fără ouă vopsite, așa că în această săptămână, Săptămâna Mare, gospodinele trebuie să treacă din nou testul ouălor roșii. Sunt anumiți pași care trebuie parcurși înainte de a vopsi ouăle. Este necesar ca acestea să fie la temperatura camerei. Așadar, scoateți-le din frigider cu două ore înainte să vă apucați să le fierbeți. De asemenea, ouăle trebuie să fie foarte bine spălate înainte. Și nu doar cu apă. Spălați-le și cu detergent, pentru a le degresa. În acest fel, vopseaua va prinde mai bine pe ele.
Aveți nevoie de un burete și de detergentul cu care spălați de obicei vasele. După ce le-ați limpezit bine, le puteți pune într-o oală la fiert. Apa în care le veți fierbe trebuie să fie rece. Aveți grijă când le așezați, pentru a evita spargerea lor. De asemenea, este necesar ca focul să fie cât mai mic, pentru că altfel există riscul ca ouăle să nu se fiarbă cum trebuie.