Temperaturile din România le-au creat neplăceri iubitorilor de călldură, după ce a început să ningă în luna aprilie, iar gradele din termometre au scăzut brusc. Însă, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat când va reveni căldura în România, dar și cum va arăta vremea în acest sfârșit de săptămână.
Românii așteaptă cu nerăbdare căldura, după luni întregi de ploi, ninsori și fenomene extreme, care le-au cauzat daune. Ei bine, lucrurile se vor schimba în curând, deoarece meteorologii au anunțat când va reveni căldura în România și când vor crește temperaturile, având în vedere că se apropie luna mai.
Când se întoarce căldura în România
Meteorologii au vești bune pentru cei care aveau planuri în acest sfârșit de spătămână, deoarece temperaturile vor crește, iar ploile vor dispărea din cea mai mare parte a țării. Chiar dacă gradele din termometre nu se vor apropia de cele normale, ANM a anunțat că se va crea o reconfigurare la circuitului atmosferic, care va face să apară soarele, iar norii să dispară.
Chiar dacă sfârșitul de săptămână va aduce soarele pe cer, lucrurile se vor schimba radical de la începutul săptămânii viitoare. Meteorologii au anunțat temperaturi scăzute, din nou, iar ploile vor reveni în cea mai mare parte a țării. De asemenea, nu vor lipsi nici fenomene extreme, cauzate de furtuni și descărcări electrice.
Temperaturile vor ajunge la valori cuprinse între 15 și 2 de grade Celsius, ceea ce reprezintă o evoluție în acest sens. Acestea se vor schimba brusc pe timpul zilei, deoarece diminețile și serile vor fi răcoroase, iar minimele care se vor întregistra vor fi sub 10 grade Celsius.
Unde va ploua săptămâna viitoare
Săptămâna viitoare vine cu ploi în majoritatea zonelor din țară. Una dintre cele mai afectate zone va fi cea vestică. Ulterior, acestea se vor extinde și în celelalte zone ale țării. O altă veste proastă este faptul că, local, vor apărea și descărcări electrice și grindină.
În ceea ce privește cea de-a doua parte a săptămânii viitoare, minimele vor scădea mult sub 15 grade. De asemnea, în zonele depresionare poate să apară bruma și înghețul, din cauza acestor valori mici, însă în timpul dimineții.